Tragédia: Pilot si pomýlil cestu s pristávacou dráhou, zahynulo 25 ľudí!
26 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Letecké nešťastie sa stalo v piatok večer na východe Ukrajiny. V troskách lietadla prežili traja ľudia, píše portál blesk.cz


Vojenské lietadlo Antonov An-26 podľa ukrajinskej civilnej ochrany havarovalo pri meste Čugujev v Charkovskej oblasti. Nešťastie si vyžiadalo 25 obetí, traja ľudia ho prežili. Podľa ukrajinských úradov išlo o cvičný let. Na miesto tragédie dnes sobotu dorazí aj prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zahynuli vojenskí kadeti

Ako ukazujú zábery z miesta nešťastia, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, lietadlo po nehode skončilo v plameňoch. „Lietadlo sa zrútilo pri pristávaní Okrem posádky boli na palube kadeti Charkovskej Univerzity ukrajinských vzdušných síl. Na mieste sú mŕtvi a zranení,“ potvrdilo velenie ukrajinských vzdušných síl. Podľa agentúry DPA bolo na palube sedem členov posádky a 21 študentov - vojenskí piloti a kadeti. Najmenej dvaja preživší utrpeli veľmi ťažké zranenia.
Tragický omyl pilota

Stroj sa zrútil pri pristávacom manévri a po dopade na zem začal horieť. „Podľa všetkého si pilot pomýlil cestu s pristávacou dráhou,“ povedal agentúre Interfax zdroj. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil haváriu na facebooku za „hroznú tragédiu“. Nariadil vytvoriť vládnu vyšetrovaciu komisiu a v sobotu na miesto nešťastia osobne dorazí. An-26 je vojenské dopravné lietadlo vyvinuté sovietskou konštrukčnou kanceláriou Antonov. V prevádzke je tiež modifikácia pre cestujúcich An-26-100 s kapacitou až 43 osôb.

Srbský MiG-21 sa zrútil počas rutinného letu, pilot je údajne mŕtvy
Na západe Srbska sa zrútilo stíhacie lietadlo MiG-21, oznámilo to ministerstvo obrany. Jeden pilot je údajne mŕtvy, zatiaľ čo druhý je nezvestný, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 09 | 2020 | Marek Molnár