"Savo" ponúkané ako „zázračný liek“ na Covid sa predáva na Amazone
26 | 09 | 2020 I Mário Martinka

Spotrebitelia kupujú roztok chlordioxidu na platforme Amazon a tvrdia, že napriek upozorneniam FDA tekutinu pili


Priemyselné bielidlo sa na Amazone predáva na základe mylného presvedčenia, že ide o „zázračný liek“ na Covid-19 a to aj napriek varovaniam amerického Úradu pre kontrolu potravín a liečiv, že pitie tekutiny môže zabíjať, píše theguardian.com. Roztoky oxidu chloričitého sa predávajú na platforme Amazon pod značkou CD Kit a NatriChlor. Predajcovia tretích strán označujú bielidlo ako prostriedok na „úpravu vody“ a v popise produktu píšu, že užitie produktu ich nevystavuje trestnému stíhaniu. Ďalej je na popise napísané, že kvapalina „nie je predávaná na interné použitie“.

Avšak komentáre zákazníkov Amazonu v sekcii recenzií hovoria niečo úplne iné. Používatelia diskutujú o tom, koľko kvapiek bielidla vstrebávajú, a vysvetľujú, že na dezinfekciu samých seba pijú chemikáliu, ktorú nazývajú MMS. Podobné vyhlásenia sme tu mali už v apríli keď kontroverzné poznámky Donalda Trumpa priniesli správu, že injekcie dezinfekčného prostriedku môžu vyliečiť Covid-19. Jeden kupujúci, ktorý písal v španielčine, uviedol, že jeho rodina začala bielidlo brať krátko po tom, čo pandémia koronavírusu zasiahla USA. "Mnoho ľudí v to stále neverí, ale som si istý, že nám to veľmi pomohlo," uviedol.

Ďalší zákazník Amazonu napísal: „Moja mama, ktorá má 77 rokov, dostala Coronu, a bolelo ju celé telo, bolelo ju brucho, mala veľmi extrémne bolesti hlavy, únavu ... No, začala brať MMS a NEVYMÝŠĽAM SI, bolo jej prakticky o polovicu lepšie a NA ĎALŠÍ deň bola úplne zdravá !! “

Amazon pozastavil reklamnú kampaň na novú kontroverznú knihu o trans ľuďoch
Rozvíjajúci sa bojkot prinútil Amazon, aby stiahol reklamnú kampaň pre knihu autorky časopisu Wall Street Journal, ktorá bola kritizovaná liberálmi na názory o trans téme, informuje portál RT. Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | Marek Molnár


Bielidlo, ktoré sa predáva na Amazone, sa zvyčajne používa v priemyselných procesoch vrátane výroby textilu a bielenia celulózy a papiera. V malých dávkach sa môže použiť na dezinfekciu vody, ale koncentrácie, ktoré obhajujú zástancovia MMS - „zázračného minerálneho roztoku“ - sú vysoko nad úrovňou bezpečnosti. Navrhovatelia MMS mylne tvrdia, že ide o liek na liečbu takmer všetkých chorôb vrátane malárie, HIV / AIDS, rakoviny a v súčasnosti aj Covid-19. Tiež ich uvádzajú na trh nepravdivo ako liek na autizmus.
Boj so šarlatánmi

Od začiatku pandémie sa FDA snaží potlačiť podvodných predajcov šarlatánskych liekov, ktorí tvrdia, že ich lieky chránia pred vírusom. Vlani v auguste vydala agentúra prísne zdravotné varovanie, že bieliace výrobky MMS môžu byť životu nebezpečné. Americká asociácia centier na kontrolu jedov zaznamenala viac ako 16 000 prípadov otravy oxidom chloričitým, z toho 2 500 prípadov detí do 12 rokov. Mnoho z týchto osôb utrpelo vážne vedľajšie účinky, uviedla skupina, vrátane šesťročného autistického dievčaťa, ktoré si pred troma rokmi vyžadovalo lekársku starostlivosť v nemocnici kvôli zlyhaniu pečene.

Niekoľko úmrtí ľudí, ktorí pijú bielidlá uvádzané na trh ako „zázračný liek“, bolo hlásených v celej Južnej Amerike, vrátane Argentíny, kde v auguste údajne zomrel päťročný chlapec, ktorý dostal oxid chloričitý ako liek na Covid.

V minulosti Amazon odstránil zo svojej platformy niekoľko kníh podporujúcich MMS, vrátane kníh zakladateľa hnutia Jima Humbleho. Tvrdil, že počas expedície na ťažbu zlata v džungli v Guyane v roku 1996 zistil, že oxid chloričitý lieči maláriu.

Amazon v marci sľúbil, že zakročí proti produktom, ktoré falošne tvrdia, že liečia Covid-19. Predajcovia tretích strán však stále hľadajú spôsoby, ako na webe predávať potenciálne nebezpečné výrobky. Fiona O’Leary, bojovníčka proti MMS so sídlom v Írsku, uviedla, že bola „šokovaná z toho, že Amazon tento produkt stále predáva. FDA stíha výrobcov bielidla, ale teraz ho predáva spoločnosť Amazon. Ako sa to môže stať? “

USA: Amazon zakázal polícii používať svoju technológiu na rozpoznávanie tvárí
Americká spoločnosť Amazon v stredu oznámila, že sa rozhodla polícii na jeden rok zakázať používanie svojej technológie Rekognition slúžiacej na rozpoznávanie tvárí. Informovali o tom agentúry DPA a AFP. Čítať ďalej
11 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Bieliace produkty CD Kit a Natrichlor, ktoré sa v súčasnosti predávajú prostredníctvom Amazonu, vyrába spoločnosť KVLAB, ktorá je prepojená s internetovým obchodom Keavy’s Corner so sídlom v Lake Placid na Floride. V zozname firiem sa spoločnosť Keavy’s Corner označuje za špecializujúcu sa na „výrobky na báze oxidu chloričitého pre spotrebiteľa“.
Steve Pardee a jeho podpora MMS

V e-maily majiteľ Keavy’s Corner, Steve Pardee, uviedol, že začal predávať produkt na čistenie psích búd a na použitie na koňoch. Poprel, že by niekedy tvrdil, že oxid chloričitý je liek, a zdôraznil, že nemá nič spoločné s tým, že by predajcovia tretích strán hovorili o jeho výrobkoch na Amazone. "Nikdy som neobhajoval ľudskú konzumáciu ( bielidla )." Moje ponuky všetkých týchto položiek obsahujú odkazy na varovania FDA od roku 2013,“ uviedol.

Dokumenty ukazujú, že Pardee pôsobil na „fóre MMS“, online komunite obhajcov bielidla ako zázračného lieku, už minulý rok. V roku 2012 sa podieľal na príprave schváleného zoznamu dodávateľov MMS a jedným príspevkom povedal: „MMS som začal vyrábať v roku 2008.“

Pardee pre Guardian povedal, že v roku 2012 „ponúkol bezpečnostné a technické poradenstvo“ fóru vedenému spoločnosťou Genesis II, poprednému poskytovateľovi zázračných liekov na báze bielidla v USA, ktorú prevádzkuje rodina Grenonovcov. Hlava rodiny Mark Grenon a jeho syn Joseph boli zatknutí a obvinení minulý mesiac v Kolumbii a čakajú na vydanie do USA, zatiaľ čo ďalší dvaja synovia sú takisto vo väzení a čelia podobným obvineniam na Floride.

Pardee uviedol, že nadviazal vzťahy s Genesis už v rokoch 2013 alebo 2014 a nemal s nimi nič spoločné. V marci 2019 sa ale zapojil do diskusie na fóre MMS, v ktorej členovia diskutovali o zmene názvu z Miracle Mineral Solution na WPS, skratku pre Water Purification Solution. Zmena názvu by im pomohla „skryť sa pred vlkmi a hyenami zameranými na MMS“, ako sa vyjadril jeden používateľ.

Pardee k tomuto rozhovoru prispel komentárom, že „ľudia, ktorí sa zaoberajú akýmikoľvek alternatívnymi zdravotnými pomôckami, musia byť veľmi opatrní v jazyku, ktorý si zvolia. Všetko sa spája so slovami. Ak jednoducho predávate chemikáliu a necháte ľudí vzdelávať sa inde, nájdu si vás, keď vedia, čo hľadajú.“

Čínsky maloobchodný predaj prvýkrát od vypuknutia koronavírusu rastie
Rast spotrebiteľských výdavkov je najnovším ukazovateľom širšieho oživenia ekonomiky Čítať ďalej
18 | 09 | 2020 | Mário Martinka