Ruské veľvyslanectvo Washingtonu: bojujte proti Covid-19 a nie proti vakcíne Sputnik V
25 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Ruské veľvyslanectvo vo Washingtone vydalo vo štvrtok ostré pokarhanie americkej vláde, v ktorom oznámilo, že „majú zachraňovať americké životy a bojovať proti Covid-19, nie proti ruským vakcínam“, informuje portál RT.


Komentáre prišli v reakcii na tlačový brífing amerického ministerstva zahraničia, ktorý, ako sa zdá, spochybňuje účinnosť koronavírusových vakcín vyvinutých v Rusku.

Oficiálny účet ruského veľvyslanectva na Twitteri varoval vládu USA aby sa „nepokúšala bagatelizovať konštruktívny návrh prezidenta Putina na usporiadanie internetovej konferencie najvyššej úrovne pre krajiny, ktoré majú záujem o spoluprácu pri vývoji vakcíny proti Covid-19“.

Veľvyslanectvo malo na mysli stredajší prejav prezidenta Putina v OSN, v ktorom zdôraznil svoju vôľu pokračovať v medzinárodnom partnerstve v oblasti vakcín. „Rád by som zopakoval, že sme úplne otvorení partnerským vzťahom a ochotní spolupracovať,“ uviedol.

Moderna, Pfizer a AstraZeneca požadujú okamžité schválenie svojich vakcín
Konkurenti v pretekoch vo vakcíne proti Covid-19 zverejňujú klinické protokoly v nádeji, že získajú lukratívne núdzové schválenie, kvôli ktorému bola predtým odcudzovaná vakcína Sputnik V. Tentokrát sú však médiá ticho, informuje portál... Čítať ďalej
25 | 09 | 2020 | Marek Molnár


V príspevku ruského veľvyslanectva bol uvedený výňatok z vyhlásenia, v ktorom sa podľa prezidenta Donalda Trumpa hovorí: „Chcem len vakcínu, ktorá funguje. Naozaj mi je úplne jedno, aká to je krajina. Zložím pred nimi klobúk.“



 

"Myslím si, že je to jasný príklad negatívnej konkurenčnej propagandy niektorých západných farmaceutických spoločností, ktorých vakcíny sú oveľa horšie. Tá naša je založená na ľudských adenovírusoch, ktoré majú vynikajúce výsledky v oblasti bezpečnosti, a ktorá je tiež založená na nových prístupoch,“ uviedol pre India Today Kirill Dmitrijev, výkonný riaditeľ Ruského fondu priamych investícií (RDIF), pričom obhajoval vakcínu Sputnik V, ktorú jeho organizácia financovala.

1 zo 7 pozitívnych prípadov na Covid-19 sú zdravotnícki pracovníci, tvrdí šéf WHO
Šéf Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus zdôraznil, že dnes musia krajiny „viac ako kedykoľvek predtým“ zvýšiť bezpečnosť lekárov a zdravotných sestier, pretože mnohé z nich sa ľahko nakazia pri liečbe pacientov s... Čítať ďalej
25 | 09 | 2020 | Marek Molnár