Kollár Zelenskyjmu predostrel záujem o rozvíjanie vzťahov medzi NR SR a Najvyššou radou Ukrajiny
24 | 09 | 2020 I SITA

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) predostrel ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskyjmu záujem o rozvíjanie vzťahov medzi Národnou radou SR (NR SR) a Najvyššou radou Ukrajiny a zároveň snahu nadviazať aj na „úspešné fungovanie poslaneckých skupín priateľstva z predchádzajúcich volebných období".


Parlamentnú diplomaciu je totiž podľa neho možné využiť na zviditeľnenie Slovenska na Ukrajine a opačne. V tlačovej správe o tom informoval Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

Kollár zároveň dodal, že pri pohľade do nedávnej minulosti vidí potrebu obnoviť dialóg, najmä na úrovni vedenia parlamentov Slovenska a Ukrajiny. Predseda parlamentu v rámci dnešného prijatia ukrajinskému prezidentovi potvrdil, že Slovensko podporuje suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny.

Vyjadril aj záujem o transformáciu a reformy na Ukrajine s cieľom jej postupného približovania k európskym integračným štruktúram. Na dnešnom stretnutí diskutovali aj o zastúpení ukrajinských škôl na Slovensku, ktorých počet v uplynulých rokoch klesol. Poslanec NR SR a podpredseda Prešovského samosprávneho kraja Jozef Lukáč (Sme rodina) ukrajinskému prezidentov prisľúbil, že garantuje zachovanie ukrajinského gymnázia v Prešove.

Matovič musí zaplatiť pokutu za porušenie zákona! Jej výška sa ale tají
Padni komu padni!? Pokuta neobišla ani nášho premiéra, ktorý sa pred pár mesiacmi verejne priznal, že porušuje zákon, pretože aj s rodinou býva v neskolaudovanom dome. O pokute za to píše portál čas.sk. Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.