Neznámy prejav JFK o celosvetovom sprisahaní, cenzúre, tajných spoločnostiach a úlohe tlače
23 | 09 | 2020 I Imrich Kovačič

Asi v tretine prejavu začína John Fizgerald Kennedy narážať na témy utajovania skutočností, tajných spoločností a konšpirácií. Komentár priniesol portál iprima.sz


V apríli 1961 predniesol vtedajší americký prezident John F. Kennedy prejav v New Yorku pred asociáciou vydavateľov novín, v ktorom varoval pred radom aj dnes aktuálnych hrozieb. Bežne sa o ňom nedočítate, politici sa o ňom nezmieňujú (často ho, pri všetkej úcte, najskôr ani nepoznajú). Prikladáme preto niekoľko znepokojivých citácií amerického prezidenta a odkaz na jeho celý prejav.


"Samotné slovo utajenia je so slobodnou a otvorenou spoločnosti nezlučiteľné; a my ako ľudia neodmysliteľne a historicky čelíme tajným spoločnostiam, tajným prísahám a tajným rokovaniam. Dávno sme rozhodli, že nebezpečenstvo nadmerného a neoprávneného utajovania relevantných skutočností ďaleko prevažuje nad nebezpečenstvom, ktorým je ospravedlňované."



Mašinéria, ktorá spája vojenské, diplomatické, spravodajské, ekonomické, vedecké a politické operácie

"Existuje veľmi vážne nebezpečenstvo, že avizovaná potreba vyššej bezpečnosti bude podchytená tými, ktorí chcú dychtivo rozšíriť jej význam až na samotné hranice oficiálnej cenzúry a utajovania. Toto v rámci mojich možností nemám v úmysle dovoliť. A žiadny úradník mojej vlády, nech už je jeho pozícia vysoká, alebo nízka, civilná, alebo vojenská, by si nemal interpretovať moje dnešné slová ako zámienku k cenzúre správ, k potlačeniu iného názoru, zakrývaniu našich chýb alebo odmietnuť poskytnúť fakty tlači a verejnosti, ktoré si zaslúžia vedieť a poznať.



Pred viac než päťdesiatpäť rokmi varoval americký prezident pred cenzúrou v záujme “bezpečnosti". Dnes by sme mohli dodať potrebné v záujme "boja proti nenávisti" alebo v záujme "humanity". Dokonca až v záujme “progresu”. Cenzúra na sociálnych sieťach, ostrakizácii všetkých alternatívnych médií (označovaných ako proruských dezinformátorov), rôzne "Ministerstva pravdy" alebo Hatefree iniciatívy (zosmiešňovanie).


Operácia CIA "Mockingbird". Temná história slobody tlače v USA
Valentin Katasonov (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
22 | 08 | 2019 | Imrich Kovačič

"Celosvetovo čelíme masívnemu a nemilosrdnému sprisahaniu, ktoré pre rozšírenie sféry svojho vplyvu spolieha predovšetkým na tajné prostriedky. Na infiltráciu namiesto invázie, prevraty namiesto volieb, zastrašovanie namiesto slobodnej voľby. Na partizánov v noci namiesto armád vo dne. Je to systém, ktorý regrutoval veľké množstvo materiálnych a ľudských zdrojov pre vytvorenie dobre prepojenej a vysoko efektívnej mašinérie, ktorá spája vojenské, diplomatické, spravodajské, ekonomické, vedecké a politické operácie. Prípravy sú utajené, nie sú publikované. Chyby sú ututlávané, neobjavujú sa v novinových titulkoch. Odporcovia sú umlčaní, nie chválení. Výdavky nie sú spochybňované, dohady nie sú odtláčanie, žiadne tajomstvo nie je odhaľované.”



Obľúbený americký prezident a konšpirátori

Vo svetle jeho vraždy spáchanej osamelým vlkom, strieľajúcim presnejšie a s rýchlejšou kadenciou než Vasilij Zajcev (známy sovietsky ostreľovač), navyše za pomoci "kúzelných nábojov", sa ona konšpirácia ukazuje aj v trochu inom svetle. Myslím, že je čím ďalej očividnejšie, že špičky vojenskopriemyslových, diplomatických, spravodajských, ekonomických, vedeckých a politických kruhov sú značne prepojené a ťahajú aktuálne za takzvaný liberálno-demokratický povraz smerom k určitej forme nadnárodnej (a hlavne beznárodnej) totality.



Zastrašovanie miesto slobodnej voľby ako trebárs zmanipulovaná kampaň k Brexitu

"Partizáni v noci" čoby politické neziskovky platené zo zahraničia; tajnými službami. Mimovládkami alebo nadnárodnými korporáciami platení žurnalisti, politici a diplomati alebo aktivisti. Stačí si dosadiť konkrétne mená, názvy a zamyslieť sa nad ich činmi proti SR. Transparency international? Človek v ohrození? Organizácia pre pomoc utečencom? Globsec? Open society fod? Kiskovci, Trubanovci, Čaputové, Lajčiaci, či Nicholsonky.


Výsmech ako zbraň propagandy (Richard Semaškov)
Komentár Richarda Semaškova (Life.ru) Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič

"Žiadny prezident by sa nemal báť verejného preskúmania svojho programu. Pretože z takého preskúmania plynie porozumenie, a z porozumenia plynie podpora alebo opozícia. A oboje je nevyhnutné. Nežiadam vaše noviny o podporu vlády, ale žiadam vás o pomoc v obrovskej úlohe informovať a upozorňovať americký ľud. Pretože mám plnú dôveru v hlas a odhodlanie našich občanov, ak sú plne a dobre informovaní. Nielenže by som nechcel potláčať diskusiu (myslím spory) medzi vašimi čitateľmi. Ja ich vítam. Bez debaty, bez kritiky nemôže žiadna vláda ani krajina uspieť a žiadna republika prežiť.



Nutnosť diskusie a kritiky.

Médiá vo svete ako aj u nás doma obmedzujú alebo rušia diskusie pod svojimi článkami. Ľudia s názorom iným ako je aktuálne žiadúce sú médiami ignorovaní, držaní pri zemi, alebo dokonca napádaní. Na sociálnych sieťach sú blokovaní alebo mazaní. A veľká časť uvedomelých novinárov tejto (ne)slobode tlieska a kvituje ju. A to si chcú hovoriť “strážcovia demokracie”.


Prepis celého preslovu v češtine nájdete oficiálne TU.

Konšpirácie sa stávajú skutočnosťou (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD