Mikulec nevylúčil návrat policajtov na hranice, ak sa bude situácia s koronavírusom zhoršovať
23 | 09 | 2020 I SITA

 Čísla nakazených koronavírusom vo svete či v okolitých krajinách stúpajú a aj mnohí ľudia na Slovensku pristupujú k prijatým opatreniam neadekvátne a dehonestujú ich.


Uviedol to dnes po rokovaní vlády minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). Na otázku médií, či je v súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou možný návrat policajtov na hranice, odpovedal, že všetky možné opatrenia, ktoré sa ukázali ako adekvátne a fungujú, sú stále „v hre“.

„Ak nebudú naši ľudia, občania Slovenskej republiky, zodpovední a nebudú nosiť rúška, tak sa môžme dostať aj do situácie, kedy budeme musieť pristúpiť k striktnejším opatreniam,“ povedal minister. Dodal, že polícia a rezort vnútra sú pripravení zabezpečiť všetky opatrenia, ktoré nariadi hlavný hygienik Ján Mikas alebo Ústredný krízový štáb SR.

Lukašenko si podľa Korčoka „vypýtal miestenku“ na sankčný zoznam EÚ, Slovensko ho ako prezidenta neuzná
Alexander Lukašenko by mal byť zaradený na sankčnom zozname Európskej únie (EÚ). Myslí si to minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nom. SaS). Povedal to po rokovaní vlády v reakcii na dnešnú Lukašenkovu inauguráciu za... Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | SITA


Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) dnes na tlačovej besede povedal, že Maďarsko a Rakúsko by v rámci návrhu konzília odborníkov mohli byť zaradené na takzvaný červený zoznam. Režim na hraniciach s týmito štátmi by tak bol rovnaký ako na hranici s ČR. Rozhodnutie by podľa premiéra malo padnúť do piatku 25. septembra.

Rozhodujúcim faktorom by podľa Matoviča mala byť incidencia v týchto krajinách, teda počet pozitívne testovaných na 100-tisíc obyvateľov za posledných 14 dní. Ak by k takémuto kroku došlo, podľa premiéra by to najskôr oznámil vládam oboch štátov. „Najprv si to vydiskutujeme navzájom medzi predsedami vlád,“ dodal Matovič.