ŠTS rozhodne o väzbe Dušana K., ktorý mal pripravovať vraždu Žilinku a Lipšica
22 | 09 | 2020 I TASR

Špecializovaný trestný súd v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica, bude rozhodovať o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) stíhať väzobne Dušana K. v stredu (23.9.) od 15.00 h. Pre TASR to uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.


Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie "Objednávka" zadržala Dušana K. a obvinila ho z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy. Mal pripravovať vraždy prokurátora Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica. Na trestnom čine sa mal Dušan K. zúčastniť ako objednávateľ.

Z príprav vrážd prokurátora Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho, Žilinku a Lipšica obvinil koncom augusta 2019 vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Alenu Zs., Tomáša Sz., Miroslava M. a Zoltána Andruskóa. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017. Prijať ju mala Alena Zs.

Matovičove vysvetlenia kauzy Arca stoja na hlinených nohách s priveľa otáznikmi
Kauza okolo peňazí manželky Igora Matoviča, ktorá mala vložiť do finančnej skupiny Arca neutícha ani po niekoľkých dňoch, hoci sa premiér snažil celú transakciu svojej polovičky vysvetliť. Najnovšie sa k celej záležitosti vracia nielen Denník N,... Čítať ďalej
22 | 09 | 2020


Podľa vyjadrení Žilinku a Šufliarskeho motívom pripravovaných vrážd bola ich práca. Lipšic si myslí, že motív zavraždiť ho mal podnikateľ Marian K.

Dušan K. sa objavil v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. Odsúdený Zoltán Andruskó tvrdil, že ho navštívil v mene nitrianskeho podnikateľa Norberta B. Mal mu oznámiť, že v súvislosti s vraždou hľadajú v Maďarsku bieleho koňa.