Opitá vodička narazila do vozidla pred sebou a tlačila ho 169 metrov
21 | 09 | 2020 I TASR

K dopravnej nehode došlo v sobotu (19. 9.) popoludní na ceste v smere od obce Budimír na mesto Prešov.


Opitá 40-ročná vodička s vozidlom značky Škoda narazila do pred ňou idúceho osobného auta Audi A4 a tlačila ho do vzdialenosti 169 metrov od miesta nárazu. Vodič Audi pred nárazom spomaľoval a dával svetelné znamenie o zmene smeru jazdy, informovala v pondelok polícia na sociálnej sieti.

Nehoda sa stala na rovnom úseku dvojpruhovej cesty pred križovatkou s vedľajšou cestou. Vodička sa podľa polície plne nevenovania vedeniu motorového vozidla a nevšimla si pred sebou spomaľujúce auto.

"Po dopravnej nehode bola podrobená dychovej skúške s výsledkom až 0,95 mg/l, čo je po prepočte 1,98 promile. Na mieste jej bol zadržaný vodičský preukaz, poverený príslušník vzniesol voči nej obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a následne bola umiestnená do cely policajného zaistenia," uviedla košická krajská polícia.

Na Slovensko prichádzajú slúžiť prví americkí vojaci
Vojaci americkej armády budú od 1. októbra slúžiť v posádke v Martine. Mali by byť maximálne štyria a na našom území budú pôsobiť v rámci spolupráce Ozbrojených síl SR a USA pri výcviku spôsobilostí v oblasti civilno-vojenskej spolupráce CIMIC a... Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.