Malá Uzlinka z komédie Pelíšky vyrástla na nepoznanie: Takto sa na nej podpísal čas!
21 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Pre Sylviu Koblížkovú (32) to bola prvá a posledná veľká rola. V legendárnej  českej komédii Pelíšky stvárnila malú školáčku Uzlinku. Keď sa objavila na veľkom plátne, mala len 14 rokov. Čas neúprosne beží a vyhnúť sa mu nedokázala ani ona. Ako dnes vyzerá?


Ako pripomína portál Extra, Uzlinka musela vo filme Pelíšky znášať šialenosti svojho komunistického otca a zamilovaného pubertálneho brata. Jej predstaviteľka Sylvie Koblížková nemala vtedy žiadne prehnané predstavy, že ju úloha v obľúbenej komédii vystrelí do hereckých výšin.



Zdroj: Facebook (Milujeme český film)


Tak ako desiatky ďalších, aj ona sa nakoniec zaradila do zástupu sklamaných detských hercov a začala sa živiť inak. Koblížková chvíľu pracovala ako barmanka a vyštudovala manažérsku školu. Keď však prišla nejaká filmová ponuka, nebola rozhodne proti.

Hrala v už ukončených seriáloch Rodinné Putá a Veľmi křehké vztahy. Dokonca sa z nej na čas stala i divadelná herečka, objavila sa napríklad v hrách Posteľ plná cudzincov, Eskimák z Amsterdamu a niekoľkých ďalších.

Hoci sme o mladej Uzlinke už dlho nepočuli, je pokojne možné, že aj po 32 rokoch zatúži po herectve a v nejakej úlohe sa ešte objaví. Diváci by ju určite radi znova videli.

Evík zo Slunce, seno... trilógii snáď nestarne: Spoznali by ste, že tieto zábery delí 37 rokov?
Túto sympatickú herečku, ktorá okolo seba šíri dobrú náladu a pohodu, má väčšina z nás spojenú s Evíkou z Troškovej letnej trilógie Slunce, seno... Jej postava bláznivej sekretárky excelovala vo všetkých troch dieloch, píše portál... Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | Timotej Dudka