Gazprom na Putinov rozkaz získa štátny monopol na dodávky plynu obyvateľstvu
21 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Prezident Putin poverí vládu, aby vymenovala Gazprom za jediného operátora celoruského plynového programu.


Ruské ministerstvo energetiky plánuje znížiť priemerné obdobie pripojenia obyvateľstva k plynu z 240 - 280 dní na 120 - 130 v roku vytvorením jediného operátora vo všetkých regiónoch. O zámeroch informoval portál tass.com.


Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že dá vláde pokyn, aby splnila v praxi myšlienku vymenovania Gazpromu za jediného prevádzkovateľa programov dodávok plynu, uviedol to na stretnutí so šéfom Gazpromu Alexejom Millerom.

"Nepochybne by to na prvom mieste urýchlilo tempo plynofikácie. Po druhé, umožnilo by to rozhodujúcim inštitúciam Ruskej federácie vyčleniť v rámci svojho rozpočtu väčšie množstvo finančných prostriedkov na tepelnú energetiku a kotolne," povedal Vladimír Putin .

Ruský Gazprom zvyšuje dodávky zemného plynu do Číny
Ruský monopol zemného plynu Gazprom zvýšil v júli a auguste v porovnaní s júnom svoje dodávky zemného plynu do Číny prostredníctvom nového ropovodu na Sibíri, uviedol vysoko postavený predstaviteľ spoločnosti Gazprom, informuje portál... Čítať ďalej
10 | 09 | 2020 | Marek Molnár


Úrady v súčasnosti hľadajú zdroj financovania na urýchlenie procesu plynofikácie Ruskej federácie.

Námestník ministra energetiky Pavel Sorokin už skôr oznámil, že pre ruských občanov môže byť poskytovanie služieb plynárenských sietí a rozvodov v rámci sídla až po hranicu pozemku bezplatné. Pokiaľ ide o technológiu vykurovania domácností, t si budú musieť občania zvoliť a financovať sami..

Gazprom mení postoj, očakáva silnú konkurenciu zo strany amerického LNG
Export skvapalneného zemného plynu (LNG) z USA do Európy bude pre ruský plynárenský koncern Gazprom v tomto roku najväčšou konkurenciou. Uviedla to tento týždeň ruská spoločnosť, ktorá tak výrazne zmenila svoje pôvodné názory na vplyv dodávok plynu... Čítať ďalej
22 | 03 | 2019 | tasr