Parádny úlovok našich policajtov. Chytili nebezpečného zločinca z Ghany!
20 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

V putách skončil nebezpečný Afričan na úteku, ktorý bol odsúdený za drogy a obžalovaný za vraždu. So super úlovkom sa na svojej sociálnej sieti pochválila slovenská polícia.


Chineye Whytg Nzedgu (49) z Ghany bol zadržaný slovenskou políciou dnes v skorých ranných hodinách v Krompachoch, kde sa ukrýval z dôvodu rodinných väzieb, napísala v nedeľu na svojom facebooku polícia.



Policajti však pri zásahu museli postupovať obozretne, keďže od svojho zahraničného partnera mali informácie, že ide o ozbrojeného, nebezpečného a násilného páchateľa. Samotný zákrok prebehol rýchlo a muža zaskočil natoľko, že ženu prítomnú v byte použil ako živý štít.
Hrozí mu až doživotie

Na jeho zatknutí sa podieľali Oddelenie pátrania a cieľového pátrania, Interpol Bratislava, SIRENE, Pohotovostný policajný útvar Košice a Oddelenie cudzineckej polície Košice. Na jeho osobu boli vydané dva európske zatýkacie rozkazy zo strany Grécka, keďže na jeho území došlo k spáchaniu trestnej činnosti:

  • pre trestný čin nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami

  • pre trestný čin vraždy, pokusu vraždy, nedovoleného ozbrojovania a použitia zbrane


V prípade drog z roku 2012 išlo o kokaín, ktorý si zakúpil a chcel ho predať užívateľovi. Za tento trestný čin bol právoplatne odsúdený na necelých osem rokov väzenia.

Na ceste pri Kežmarku našla polícia v aute dvoch mŕtvych mužov
Policajti našli na ceste z Huncoviec do Kežmarku pod mostom vo vozidle VW Passat dve mŕtve telá. Čítať ďalej
20 | 09 | 2020 | SITA


V prípade druhej série trestných činov z roku 2013 vystupuje zadržaná osoba ako obžalovaný, pričom mu hrozí doživotný trest odňatia slobody. Podľa gréckych orgánov bol súčasťou skupiny osôb, ktoré dobodali na smrť iného 24-ročného Afričana a ďalšiemu spôsobili vážne zranenia.
Prezradili ho odtlačky prstov

Hľadaný cudzinec nemal na Slovensku udelený pobyt, ale zdržiaval sa tu krátky čas. Keď sa ho snažil zlegalizovať, tak Oddeleniu cudzineckej polície predložil falošný cestovný pas z Nigérie na meno Chinenye Whyte Nzeogu.

V tejto fáze zohrala kľúčovú rolu databáza Interpolu, prostredníctvom ktorej prebieha automatické preverovanie odtlačkov prstov nelegálnych migrantov. Na základe výsledkov z databázy slovenská polícia zistila, že pas je falošný a že na Slovensko prišla hľadaná osoba. Bez tejto databázy by nebolo možné odhaliť jeho pravú identitu, čo len podčiarkuje význam národných a medzinárodných databáz.

Pri zrážke troch áut v Rajeckých Tepliciach utrpeli zranenia piati ľudia
Zrážka troch osobných áut v katastri mesta Rajecké Teplice si vyžiadala piatich zranených ľudí. Čítať ďalej
20 | 09 | 2020 | TASR