Za štátnu karanténu ešte nezaplatili všetci občania, dlhujú vyše 674.600 eur
19 | 09 | 2020 I TASR

Poplatok za pobyt v štátnom karanténnom zariadení ešte neuhradili všetci občania. Ministerstvo vnútra (MV) SR stále priebežne vystavuje faktúry. Dlžná suma predstavuje aktuálne viac ako 674.600 eur z celkovej výšky pohľadávok vyše 1,4 milióna eur. Pre TASR to uviedla Michaela Paulenová z tlačového odboru MV SR.


Ministerstvo vnútra SR prijalo niekoľko listov od občanov, ktorí pripomienkujú platby faktúr za pobyt v karanténnom zariadení. "Tiež evidujeme žiadosti občanov o odpustenie platby a žiadosti o inú formu pomoci pri vyrovnaní sa s platbami za pobyty v karanténnych zariadeniach," doplnila Paulenová.

Celkovo absolvovalo štátnu karanténu 23.600 občanov. Umožnili to  od 13. marca opatrenia prijaté na spomalenie šírenia nového koronavírusu. Po sprísnení opatrení od 6. apríla ju už občania prichádzajúci zo zahraničia museli absolvovať povinne. Povinnú štátnu karanténu aj tzv. e-karanténu zrušili 10. júna.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/09/19/hroza-krasna-barborka-%e2%80%a0-24-zomrela-po-banalnej-operacii-pitva-odhalila-krutu-pravdu/