Na osoby, ktoré sa snažili podplatiť Fecka, podal prokurátor návrh na väzbu
18 | 09 | 2020 I TASR

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal návrh na väzobné stíhanie dvoch osôb, ktoré sa snažili podplatiť štátneho tajomníka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Martina Fecka.


"Prokurátor ÚŠP podal 17. septembra vo večerných hodinách na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) návrh na väzbu dvoch osôb P. Ch. a M. S., obvinených z prečinu podplácania v súbehu so zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti v štádiu prípravy formou spolupáchateľstva," informovala TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Prokurátor podal návrh z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov a pokračovania trestnej činnosti.

Čo čaká Slovákov za avizované miliardy z Bruselu do roku 2030?
Napríklad aj členstvo v prvej lige európskych štátov. To znie optimisticky, ale bude to naozaj tak? Čítať ďalej
18 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


O návrhu bude rozhodovať sudca pre prípravné konanie ŠTS, pracovisko Banská Bystrica v piatok popoludní. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Muži sa mali pokúsiť podplatiť štátneho tajomníka Fecka, ktorý s políciou spolupracoval. K odovzdaniu úplatku nedošlo. Petrovi Ch. a Miroslavovi S. podľa polície hrozí v prípade dokázania viny za podplácanie trest odňatia slobody na päť až 12 rokov, za legalizáciu príjmu z trestnej činnosti sedem až 12 rokov.

Polícia ich zadržala v rámci protikorupčnej akcie s krycím názvom Contract. Za podpísanie zmluvy o štátnej zákazke o vytvorení a zavádzaní informačného systému podľa polície Feckovi mali sľúbiť päť percent z hodnoty projektu alebo 60.000 eur v hotovosti.