Irak alebo Irán? Zdá sa, že Joe Biden zabudol na to, pre ktorú vojnu hlasoval
18 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Joe Biden urobil vo svojom v prejave na Floride veľkú chybu, keď si pomýlil Irán s Irakom. Americkí občania sa mu teraz smejú, ako chce byť prezidentom USA, keď nevie pre ktorú vojnu hlasoval, informuje portál RT.


Biden urobil chybu, keď dodržiaval svoj denný rozvrh, pri ktorom oznamoval informácie o úmrtiach amerických vojakov v zámorí.

„Americké jednotky zahynuli v Iráne a Afganistane, ku dnešnému dňu to je 923 a 6 000 osôb,“ uviedol bývalý viceprezident a bývalý senátor, ktorý hlasoval za vojnu v Iraku. "Ide o tragický počet, pretože každý z týchto padlých anjelov po sebe zanechal rodinu a svoju komunitu. Za týmto stolom je teraz prázdne miesto," ďalej poznamenal Biden.



"Joe Biden nevie, aký je rozdiel medzi Iránom a Irakom, ale chce byť prezidentom USA," napísal vo svojom príspevku na Twitteri Joel Fischer.







Ako poznamenali niektorí na sociálnych sieťach, je to po druhýkrát, čo si Biden pomýlil obe krajiny v prejave zameranom na zahraničnú politiku. V januári dvakrát spomenul Irán, keď hovoril o hlasovaní v irackom parlamente.



Kremeľ tvrdí, že Lukašenka považuje za legitímneho bieloruského prezidenta
Kremeľ považuje Alexandra Lukašenka za legitímneho bieloruského prezidenta, povedal novinárom hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina, informuje portál RT. Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | Marek Molnár