Americký virológ tvrdí, že rúška sú lepšie ako vakcíny
18 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Riaditeľ Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb Robert Redfield prehlásil, že tvárové masky sú „silným nástrojom verejného zdravia“ a môžu byť dokonca účinnejšie ako vakcíny proti Covid-19, informuje portál RT.


"Povedal som, že ak by sme zodpovedne nosili rúška šesť, osem, desať, dvanásť týždňov, dostali by sme túto pandémiu pod kontrolu," prehlásil v stredu Redfield, ktorý je tiež v pracovnej skupine pre Covid-19 v Bielom dome.

Po tom, čo označil masky na tvár za „najlepšiu obranu“ pred vírusom, Redfield ďalej tvrdil, že rúška „zaručenejšie“ chránia pred Covid-19 ako vakcína, čo mu prinieslo veľké množstvo negatívnych ohlasov na sociálnych sieťach.

Očkovanie proti koronavírusu podstúpili v Číne domácou vakcínou už tisícky ľudí
Desiatky tisíce čínskych občanov už podstúpilo očkovanie experimentálnymi vakcínami proti koronavírusu. Napriek všeobecnému varovaniu expertov pred látkami, ktoré neprešli štandardným testovaním na zhodnotenie svojej bezpečnosti, vyvoláva... Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | TASR


"Možno by som zašiel až tak ďaleko, že by som povedal, že táto tvárová maska ​​ma pred koronavírusom zaručene ochráni viac, ako keď si dám vakcínu proti Covid-19, pretože ak nedostanem imunitnú odpoveď, vakcína ma neochráni. Táto maska ​​tvár práve naopak,“ ďalej poznamenal riaditeľ Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb.



Redfield dodal, že Američania zatiaľ nemajú „osobnú zodpovednosť, ktorú potrebujeme“, aby prijali rúška.

Ak vezmeme do úvahy, že CDC v minulosti zmenilo smer v odporúčaní tvárovej masky, Redfield ich propagoval ako konečnú ochranu pred vírusom a získal veľa odporu.

"Za tento komentár by mal byť prepustený," napísal jeden užívateľ Twitteru a naznačil, že sa snaží zabezpečiť, aby ľudia dostali vakcínu, ale aj naďalej nosiť masky.



Úradníci v oblasti zdravotníctva predtým odporúčali Američanom, aby sa v marci zdržali nákupu masiek, aby nezruinovali trh a nepripravili zdravotníckych pracovníkov o potrebné zásoby. CDC potom odporučila, aby iba chorí nosili masky. Konečné rozhodnutie sa zmenilo v apríli, keď odporúčali všetkým, aby ich nosili.

Rakúsky prezident chce, aby bol plynovod Nord Stream 2 dokončený
Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen tvrdí, že je proti myšlienke blokovania ruského plynovodu Nord Stream 2 pre prípad údajnej otravy predstaviteľa ruskej opozície Alexeja Navaľného, informuje portál RT. Čítať ďalej
17 | 09 | 2020 | Marek Molnár