Slovensko je podľa Čaputovej pripravené konať a chrániť životné prostredie
17 | 09 | 2020 I SITA

Slovensko je pripravené konať a chrániť životné prostredie. Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová vo Viedni, kde aktuálne vystupuje za Slovensko na konferencii Austrian World Summit. Čaputová sa na nej zúčastňuje na základe pozvania rakúskeho prezidenta Alexandra Van der Bellena.


„Som rada, že som dnes mohla hrdo prehlásiť, že Slovensko je pripravené konať a chrániť životné prostredie,“ uviedla prezidentka vo svojom profile na sociálnej sieti. Pre hlavu štátu je samit platformou partnerstiev pre zelené riešenia. Spája zároveň firmy, vlády, samosprávy a organizácie „ťahajúce za jeden povraz“ v oblasti trvalo udržateľného rozvoja.

Čaputová vo svojom príspevku vyzdvihla konkrétne kroky, ktoré je Slovensko pripravené urobiť v riešení klimatickej krízy. „Dosiahnuť uhlíkovú neutralitu v oblasti výroby elektrickej energie do roku 2030 a zaradiť sa tak na špicu v Európskej únii. Využiť plán obnovy na podporu zelenej ekonomiky a využiť eurofondy na environmentálnu, energetickú a materiálovú obnovu budov, ktorá je aj v návrhu plánu obnovy a výrazne tak zníži uhlíkovú stopu, zastaví degradáciu klímy a zároveň ušetrí ľuďom peniaze za energie,“ vysvetlila.

Prezidentka tiež pripomenula, že aj jej kancelária sa snaží ísť v tomto smere príkladom a má cieľ byť prvým uhlíkovo-neutrálnym úradom na Slovensku.

AKTUALIZOVANÉ: SMER-SD podáva trestné oznámenie na finančnú skupinu Arca Capital
Strana Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) podáva trestné oznámenie na finančnú skupinu Arca Capital. Čítať ďalej
17 | 09 | 2020 | SITA