Neuveriteľné: Muž mal namiesto rúška okolo úst živého hada!
17 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Vidieť človeka, ktorý má na prekrytie tváre namiesto rúška živého hada je pre okolie zrejme nezabudnuteľným zážitkom. A presne takýto sa stal cestujúcim v jednom z autobusov v anglickom Manchestri. Informuje o tom aj český bulvárny denník Blesk.


"Najskôr som si myslel, že ten muž má na sebe skutočne funky masku, potom sa mu ale začala plaziť okolo zábradlia,“ povedal pre denník Manchester Evening News jeden zo šokovaných cestujúcich. Muža, ktorý mal na krku obrovského hada, videli v autobuse v Salforde, mestskej časti Manchestru.
Strach vystriedala zábava

Cestujúci si po vstupe do autobusu nenasadil rúško, ale na tvári si nechal hada. Muža, ktorý ho zjavne používal na zakrytie tváre, videli cestujúci v pondelok keď smeroval do centra Manchestru. Na fotkách, ktoré na mobiloch spravili spolucestujúci, je vidieť, že had skúmal i okolie a nejaký čas sa vinul aj okolo jednej z tyčí. „Najskôr som si myslel, že má naozaj neobvyklú rúšku,“ povedal manchesterskému denníku jeden z cestujúcich.

Grécky trapas - školy dostali gigantické rúška
Grécky plán dodať školám celoštátne bezplatné masky na tvár výrazne zlyhal po tom, čo sa ukázalo, že doručené rúška pre školy boli príliš veľké pre deti aj dospelých kvôli nesprávnym meraniam, konštatuje portál RT. Čítať ďalej
17 | 09 | 2020 | Diana Zaťková


Svedok, ktorý nechcel uviesť svoje meno, miestnemu denníku povedal, že ten pohľad bol „rozhodne zábavný“. Štyridsaťšesťročný rodák zo Swintonu k tomu čo videl ešte povedal: „Mal to omotané okolo tváre a vyzeralo to ako maska. V autobuse ale nikoho neobťažovali, no muž za ním si urobil video. Bolo to určite zábavné.“
Originalita odtiaľ potiaľ

Naopak, iba menšie pochopenie pre mužovo správanie vyjadril manchesterský dopravný podnik. „Bezpečnosť zákazníkov a zamestnancov je našou absolútnou prioritou. Sme šokovaní týmito správami a berieme ho veľmi vážne. Očakávame od všetkých cestujúcich, že budú dodržiavať vládne pravidlá a v hromadnej doprave si budú vhodným spôsobom zakrývať ústa aj nos,“ uviedla hovorkyňa podniku. Podľa nej si cestujúci nemusia kupovať zdravotnícke rúška, pretože nos a ústa si môžu zakryť i podomácky vyrobenými rúškami, šálmi, šatky či inými textíliami.

„Aj keď toto nariadenie necháva určitý priestor pre originalitu, nemyslíme si, že by sa vzťahovalo aj na hadiu kožu. Obzvlášť, keď je priamo na hadovi,“ dodala hovorkyňa, podľa ktorej v súčasnosti prebieha úplné interné vyšetrovanie, ktoré zahŕňa kontrolu kamerového systému v autobuse a rozhovor s vodičom.

Bill Gates pochybuje, že sa dá dôverovať agentúre FDA, čo sa týka bezpečnej vakcíny proti Covid-19
Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft a miliardár Bill Gates sa pýtal, či je možné dôverovať americkému úradu pre kontrolu potravín a liečiv (FDA), pokiaľ ide o vakcínu proti Covid-19, pričom uviedol, že bola spolitizovaná za vlády prezidenta... Čítať ďalej
17 | 09 | 2020 | Marek Molnár