Na rolu otca sa veľmi tešil, jeho sen sa však nikdy nenaplnil: Patrick Swayze zomrel bezdetný
17 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Patrick Swayze dostal v živote takmer všetko, čo chcel. Bohužiaľ sa mu nesplnil jeden sen - mať deti a stať sa otcom. Aký bol dôvod?


Ako píše portál Vipshow.cz, Patrick Swayze stretol lásku svojho života, Lisu Niemi, keď bol teenager. Herec sa dlho pokúšal o priazeň svojej vyvolenej, pretože ho ignorovala. Nakoniec sa obaja zamilovali a po piatich rokoch sa naplnil jeden z jeho snov - zišli sa na svadobnom koberci.

Boli manželia takmer 40 rokov. Od roku 1975 do hercovej smrti v roku 2009. Hoci bol začiatok ich manželstva ako z rozprávky, stále im v živote chýbalo niečo, minimálne pre Patricka veľmi dôležitého, a to dieťa. Prečo sa teda nikdy nestali rodičmi?

Zašli by ste opäť na Hriešny tanec? Pripravuje sa pokračovanie.
„Dirty Dancing“ bude pokračovať, a to hneď s pôvodnou hviezdou Jennifer Gray v hlavnej úlohe. Opäť prichádza film o tanci, láske ale aj spomienkach a vraj má byť opäť nadčasovým úspechom. Čítať ďalej
09 | 08 | 2020 | Ivan Brožík

Patrick Swayze nikdy nemal žiadneho potomka

Lisa Niemi prvýkrát otehotnela v roku 1990. Pre herca to bol naplnený sen. Šťastie bohužiaľ netrvalo dlho, pretože k potratu došlo veľmi rýchlo. Správa o strate tehotenstve Patricka veľmi zranila.

„Tešil som sa, až sa stanem otcom a budem mať dieťa so ženou, ktorú moc milujem,“ napísal Swayze vo svojej knihe The Time of My Life (Čas môjho života).

„Chcel som byť tým najlepším otcom, akým som mohol byť. Otcom, ktorým bol môj otec pre mňa,“ dodal. Napriek tomu sa pár ešte pokúšal, avšak bez úspechu. Lisa nebola schopná otehotnieť. O adopcii, ktorá sa nikdy nestala, sa tiež uvažovalo. Patrick ale trval na tom, že jediné dieťa, ktoré chcel, malo byť s jeho manželkou.


Patrick Swayze a alkohol

Po Lisinich potratoch sa Patrick zrútil a upadol do alkoholizmu. Jeho bolesť sa zhoršila náhlou smrťou jeho sestry a následne sa stával závislejším čoraz viac. Pre Lisu bolo ťažké vysporiadať sa s jej neustále opitým manželom, ktorý odmietol podstúpiť liečbu.

V roku 2003 sa preto rozhodli rozísť. Až potom Patrick išiel na rehabilitáciu, a po liečbe sa rozhodol, že bude opäť bojovať o srdce svojej milovanej. Pár sa rozhodol dať si druhú šancu, ale pre Lisu bolo už príliš neskoro na otehotnenie.

V roku 2007 prešli ďalším obtiažnym testom. Tentoraz bol hercovi diagnostikovaný karcinóm. Hoci Lisa neopustila svojho manžela a snažila sa ho uzdraviť, Patrick zomrel po dvoch rokoch vážnej choroby.

Moje posledné slová pre Patricka? „Milujem ťa“. „A to boli pre mňa aj jeho posledné slová,“ spomínala Lisa so slzami v očiach.


Patrick Swayze sa narodil ako otec

Frank Whiteley, hercov dlhoročný priateľ a bodyguard, veril, že Patrick bol stvorený pre otcovstva. Opísal to nasledujúcimi slovami:

„Mal veľa znalostí, láskavosti a lásky - všetko, čo dieťa potrebuje.“
Podobný názor mal aj jeho brat:

„Bol by veľkým otcom. Ako bol i strýkom.“

Cez mnoho prekážok našiel Patrick a jeho žena spôsob, ako zaplniť prázdnotu po tom, ako stratili svoje dieťa. Obaja sa starali o svoj ranč. „Bol otec všetkých zvierat na ranči, boli ako naše deti,“ povedala Lisa, ktorá hoci je v súčasnosti opäť v manželstve, trvala však na tom, že nikdy nezabudne na Patricka - svoju prvú lásku.

Patrick Swayze zomrel 14. septembra 2009 vo veku 57 rokov a zapísal sa do sŕdc mnohých obdivovateľov už navždy.

Vo veku 54 rokov zomrel „Psycho trpaslík“ z legendárnej partičky Jackass!
Na svete je o jedného kaskadéra, schopného neuveriteľne bláznivých kúskov, menej. Stevieho Lee (†54) poznali predovšetkým fanúšikovia kaskadérskeho zoskupenia Jackass a tiež wrestlingu. Príčina smrti ani nie 150 centimetrov vysokého wrestlera nie... Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Timotej Dudka