Pápež František je „neustále monitorovaný“, keďže sa stretol s kardinálom, ktorý mal neskôr pozitívny test na Covid-19
16 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Podľa najvyššieho vatikánskeho predstaviteľa je pápež „neustále monitorovaný“ na príznaky koronavírusu po tom, čo sa stretol s filipínskym kardinálom Luisom Antoniom Tagleom, ktorý bol odvtedy pozitívny na Covid-19, informuje portál RT.


Tagle, ktorý mal 29. augusta súkromnú audienciu u 83-ročného pápeža Františka, mal pri návrate do Manily 10. septembra pozitívny test na Covid-19.

"Sme obozretní," uviedol vatikánsky minister zahraničných vecí Pietro Parolin, informovala v pondelok tlačová agentúra ANSA. Zdravie hlavy katolíckej cirkvi je podľa neho neustále monitorované. Dodal však, že vo Vatikáne v súčasnosti nad ním „neexistuje zvláštny poplach“.

Pápež sa zvyčajne rozpráva s tými, ktorí ho navštívia v Apoštolskom paláci bez použitia masky na tvár. Minulý týždeň ho videli s rúškom po prvý raz od začiatku pandémie, ale vzal si ho na komunikáciu s veriacimi. Musel však prerušiť svoju obvyklú prax podávania rúk a bozkávania detí.

Flegrovi jeho predpoveď o koronavíruse vyšla. Teraz hovorí čo nás čaká
Prvého apríla uverejnil evolučný biológ a parazitológ Jaroslav Flegr na svojom facebooku článok "...čo nás teraz čaká". V ňom sa na základe zákonov evolučnej parazitológie pokúsil odhadnúť priebeh nastupujúcej epidémie. Vcelku mu predpoveď... Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


V marci bol pápež testovaný na koronavírus, keď sa zistilo, že prelát žijúci v rovnakom sídle je pozitívny.

Na svojej druhej týždennej všeobecnej audiencii s účasťou verejnosti po šiestich mesiacoch virtuálneho publika pápež František 9. septembra uviedol, že nikto by sa nemal usilovať o politický zisk z koronavírusu a že vývojári vakcín by to nemali považovať za šancu na zisk.

Požiadal asi 500 ľudí na vatikánskom nádvorí San Damaso, aby zostali na svojich miestach, aby si udržali sociálny dištanc, pričom tiež zdôraznil, že pandémia by mala všetkých podnietiť k práci pre spoločné dobro.

V Taliansku spustila polícia rozsiahlu operáciu ’Ndrangheta, od rána masívne zatýka
Desiatky karabinierov ráno zlaňovali z vrtuľníkov špeciálnych protidrogových jednotiek a obsadili kompletne celé San Remo. Pokračuje masívne zatýkanie, akcia má medzinárodný rozmer. Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Ivan Brožík