Nelegálni migranti kradnú a znásilňujú ženy, vyhlásila Ivana Trumpová
16 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Bývalá manželka prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa (74) Ivana Trumpová (71), rodená Zelníčková, v aktuálnom rozhovore pre britskú televíznu stanicu ITV vyhlásila, že nelegálni migranti v Amerike kradnú a znásilňujú ženy, informuje portál i Dnes.


„Ľudia musia do našej krajiny vstúpiť legálne, nájsť si prácu a platiť dane ako ostatní Američania. Ale veľa ľudí sa ani neoblieka ako Američania. Nosia čokoľvek ich napadne, nemajú prácu, kradnú a znásilňujú ženy. Takto sme si to nepredstavovali,“ vyhlásila Trumpová, po čom ju moderátorka zastavila.

„To, čo ste povedala, pripadá iste mnohým ľuďom ako urážka. Sama ste imigrantka. Nechápete snáď, že niektorí ľudia túžia po lepšom živote? To, ako ich popisujete, je teda popravde dosť neľudské,“ reagovala Jane Mooreová a spýtala sa, či sú názory Trumpovej rovnaké ako názory jej bývalého muža a súčasného prezidenta USA Donalda Trumpa.

Trump podpísal nariadenie na zníženie cien liekov v boji proti veľkým farmaceutickým firmám
Cieľom nariadenia je poskytnúť Američanom rovnaké ceny, aké majú zahraniční kupujúci, píše foxnews.com Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Mário Martinka


„On je pre všetko, čomu verím aj ja. Je republikán rovnako ako ja. Dokázal toho naozaj veľa. Zvlášť čo sa týka prisťahovalectva. Áno, ja sama som imigrantka. Je to ako hovoríte neľudské. Ale všetci sa musia postaviť na nohy sami. Ľudia musia riadne požiadať o vízum a potom môžu prísť žiť do Ameriky,“ odpovedala Trumpová, ktorá v 70.rokoch do USA utiekla zo socialistického Československa.

Televízne vystúpenie vyvolalo okamžite vlnu nevôle. Mnohí diváci kritizovali stanicu za to, že výrobcovia do svojho programu Trumpovú ako hosťa vôbec pozvali a nechali ju hovoriť k tisícom ľudí.

Trump stále popiera klimatickú krízu
Klimatická kríza a rekordné lesné požiare na západe USA sa v pondelok pretlačili do prezidentskej kampane. Joe Biden označil Donalda Trumpa za „podpaľača podnebia“ a Trump nepravdivo tvrdil, že planéta „začne byť chladnejšia“ a že veda... Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | Diana Zaťková


„Ivana je v podstate prezlečený Donald. Pokrytecká rasistka,“ napísal jeden z divákov na Twitter. „Po takomto vyhlásení mali dať okamžite reklamnú prestávku a rozhovor s ňou ukončiť. Veď je to šialené. Snáď sa tam táto žena už nikdy neobjaví, dokáže len urážať. Ľudia ako ona by v televízii nemali vôbec dostávať priestor,“ píše ďalšia.

Medzi komentujícími sa však našli aj priaznivci Trumpovej. „Ivana sa nebojí pichnúť do osieho hniezda. Veď má pravdu, tak čo sa tu vlastne rieši,“ znel ďalší z komentárov. Tie televízne stanice pod videom na YouTube neskôr skryla a zakázala pridávanie nových komentárov.

Nemecko ustupuje tlaku USA a ponúka dohodu s LNG za zrušnie sankcieí na ruský plyn
Berlín ponúkol investovanie 1 miliardy eur do amerického skvapalneného zemného plynu (LNG), ak Washington zruší sankcie proti ruskému projektu plynovodu Nord Stream 2, uviedli v stredu noviny Die Zeit, informuje portál RT. Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | Marek Molnár