Ústavný súd rozhoduje o súhlase na vzatie do väzby sudcu, súvisí to s akciou Plevel
15 | 09 | 2020 I TASR

Plénum Ústavného súdu (ÚS) SR v utorok rozhoduje o žiadosti generálneho prokurátora o súhlas na vzatie do väzby sudcu. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚS SR Martina Ferencová. Súvisieť to má s pondelkovou (14. 9.) akciou Plevel.


„Predseda ÚS SR Ivan Fiačan zvolal neverejné zasadnutie pléna so začiatkom o 16.30 h. Aktuálne nie je možné predpokladať, ako dlho potrvá zasadnutie pléna Ústavného súdu a ako Ústavný súd o predmetnej žiadosti rozhodne,“ uviedla Ferencová s tým, že uvedená žiadosť bola podaná v utorok o 14.15 h.

O priebehu zasadnutia a prijatom rozhodnutí pléna bude ÚS SR verejnosť informovať na brífingu. Sudcom spravodajcom je sudkyňa Jana Laššáková.

Akcia s krycím názvom Plevel súvisí s korupčnou trestnou činnosťou. Počas nej Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala päť osôb vrátane predsedníčky Krajského súdu Žilina, sudcu Okresného súdu Žilina, ktorý má aktuálne pozastavený výkon funkcie sudcu, a jedného emeritného sudcu Krajského súdu Žilina.

Matovič si myslí, že by Česko malo viac testovať ľudí s podozrením na COVID-19
Premiér Igor Matovič (OĽANO) si myslí, že susedné Česko by malo zvýšiť počty testovaných na ochorenie COVID-19. Povedal to v utorok po slávnostnej omši v bazilike v Šaštíne-Strážach. Zároveň uviedol, že si s českým premiérom Andrejom Babišom... Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | TASR