Tip pre reštaurácie a kaviarne - zarobte na vlne nostalgie za lietaním!
15 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Tak, ako po celom svete, aj v Thajsku je uzemnených a dlhodobo odstavených množstvo lietadiel. Preto tam prišli s nápadom, ako vtipne využiť nelietajúce lietadlá.


Atmosféru ako za letu môžu "pasažieri" nasať v takzvanom Plane Café, teda v kaviarni vnútri v trupe skutočného lietadla. "V tejto kaviarni sa môžem posadiť, kamkoľvek chcem - trebárs aj do prvej triedy, dokonca sa na chvíľu môžem zahrať na kapitána," povedal pre agentúru AFP jeden z návštevníkov Thipsuda Faksaithong. Oproti bežnému letu totiž "cestujúci" môžu zavítať na exkurziu aj do kokpitu. "Je to zábava," dodal. Informuje portál lidovky.cz.

S palubnou vstupenkou môže na palubu odstaveného komerčného lietadla v pobrežnom meste Pattaya každý, kávu a občerstvenie dostane priamo od letušky, počítať však musí so skromnejším výhľadom. Po atmosféru letu a “selfie” z kabíny si prichádza nejeden nadšenec.

Pre ďalšiu "cestujúcu", dvadsaťpäťročnú Chalis Chuensranoi, bola návšteva kaviarne v lietadle vraj rovnakým zážitkom ako akákoľvek cesta v bežnej letovej hladine pred pandémiou. "Sedieť tu v prvej triede mi naozaj dalo pocit, že niekam letím," oznámila. Pre obyvateľov Thajska, ktorého hranice zostávajú od marca uzavreté, je kaviareň skutočným nostalgickým zážitkom.

Hotely, reštaurácie a kaviarne odhadujú prepad tržieb z dôvodu koronaopatrení na zhruba 560 mil. eur
Dopad prijatých koronaopatrení na Slovensku bude pre sektor hotelov, reštaurácií a kaviarní (horeca) hrozivý. Podľa aktuálnych prepočtov Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS) sa očakáva viac ako 50-percentný medziročný prepad tržieb, v... Čítať ďalej
29 | 04 | 2020 | TASR


Že hosťom zrejme chýbali aj typické palubné pokrmy, dokazuje ďalšia plne obsadená "lietadlová kaviareň" neďaleko sídla národného dopravcu Thai Airways. Špagety carbonara alebo hovädzie na thajský spôsob na plastových podnosoch si tam vychutnáva aj rodina Intrawuta Simapicheta. "Ten zážitok nie je zďaleka len o jedle," hovorí. "Pre mňa ako človeka, ktorý bol zvyknutý veľmi často cestovať, je to, že musím sedieť doma, veľmi depresívne. Toto aspoň trochu pomôže, "dodal.

Mimochodom, dopyt po lietadlových kaviarňach v Thajsku tak narástol, že aj mnohé klasické prebudovali interiér na trup lietadla a prispôsobili aj ponuku jedál a nápojov, ako aj spôsob servírovania.

V Thajsku sa nákaza koronavírusu preukázala ako v prvej ázijskej krajine po Číne. Od tej doby sa v krajine podarilo, práve vďaka radikálnym opatreniam, udržať chorobu pod kontrolou. Počet nakazených sa v Thajsku pohybuje okolo 3,5 tisíc, 58 ľudí na koronavírus zomrelo. Tamojšia vláda v súčasnosti uvažuje, že otvorí hranice s krajinami, ktoré sú na tom podobne.

Recept na zníženie ekonomických škôd: letné terasy aj v zime!
Aké jednoduché - terasové ohrievače! Environmentalistika ich síce raz navždy odsúdila na smrť, ale súčasná pandemická ekonomika ich vracia naspäť. Letné terasy kaviarní a reštaurácií môžu predsa fungovať aj zime! Čítať ďalej
14 | 09 | 2020 | Ivan Brožík