Regiojet pred piatkom zvyšuje kapacitu vlakov medzi Prahou a slovenskými metropolami
15 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Operatívna reakcia na predpoklad zvýšeného dopytu zo strany cestujúcich medzi Prahou, Bratislavou a Košicami.


Železničný dopravca RegioJet zvýši pred piatkom, odkedy bude Česká republika na zozname rizikových krajín Slovenska a cestujúci sa budú až na výnimky musieť preukázať negatívnym testom na covid-19, kapacitu vlakových spojov do Košíc a Bratislavy. Informáciu uverejnil portál lidovky.cz.

Prepravca je pripravený denne pridať stovky miest podľa aktuálneho dopytu. Predpokladá, že bude vysoký. V prevádzke ale ani potom neplánuje obmedzenia. Oznámil to hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj. Leo Express sa podľa svojho hovorcu Emila Sedlaříka spoje posilňovať ani obmedzovať nechystá.

Vlaky ČD budú do Maďarska jazdiť ďalej, obmedzia ale niektoré služby. RegioJet spojenie do Maďarska preruší.

Vlaky RegioJet-u začnú jazdiť z Prahy cez Brno a Viedeň do Budapešti od 31. júla
Spoločnosť RegioJet začne od 31. júla prevádzkovať medzinárodné vlakové spojenie na trase Praha - Brno - Viedeň - Budapešť a späť. Čítať ďalej
20 | 07 | 2020 | SITA


Denná kapacita vlakových spojov RegioJetu na Slovensko je podľa Ondrůje 3500 až 4000 miest. Denné spoje je firma schopná posilniť minimálne o desať súprav, u nočných to môže byť aj viac. Pribudnú tým denne stovky miest. "Predpokladáme, že do piatku bude chcieť ešte množstvo občanov a návštevníkov Slovenska využiť spoje k ceste na Slovensko tak, aby sa vyhli karanténe," uviedol Ondrůj.

RegioJet posilní tiež spoje zo Slovenska do ČR aj po nasledujúcom víkende. "S prevádzkou spojov medzi Českom a Slovenskom počítame aj naďalej, neplánujeme zatiaľ obmedzovanie. Ako najväčší dopravca na diaľkových trasách medzi ČR a Slovenskom máme zodpovednosť za zabezpečenie spojenia aj v čase zhoršenej pandemickej situácie, " uviedol Ondrůj.

Slovenský ústrednú krízový štáb v pondelok rozhodol o preradení ČR na zoznam rizikových krajín kvôli nárastu počtu potvrdených prípadov koronavírusom. Pri ceste z ČR na Slovensko budú musieť ľudia predložiť negatívny výsledok testu na koronavírus nie starší ako 72 hodín, alebo na Slovensku nastúpiť do päťdňovej karantény a následne podstúpiť test. Z povinnosti by podľa štátneho tajomníka slovenského ministerstva zahraničia Martina Klusa mali byť vyňatí pendleri do vzdialenosti 30 kilometrov od najbližšieho hraničného prechodu, študenti, pedagógovia, výskumníci, zdravotníci, poľnohospodári a ďalšie špecializované profesie. Povinnosť by sa nemala vzťahovať ani na niektorých športovcov a umelcov.

RegioJet po vlakoch obnovuje aj medzinárodné autobusové linky zo Slovenska
Z Bratislavy do Viedne aktuálne jazdí deväť autobusových spojov Regiojetu, zastavujú aj na Schwechate. Čítať ďalej
15 | 06 | 2020 | SITA