Popradská nemocnica je v kríze, zamestnanci žiadajú odvolanie riaditeľa
15 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

V popradskej nemocnici vyplávali na povrch praktiky novodosadeného riaditeľa. To spôsobilo krízový stav a napätie medzi generálnym riaditeľom a zamestnancami. Vyvrcholila odchodom niekoľkých primárov oddelení a lekárov. Na ich miesto sa dosadil sám riaditeľ a teraz chodí na vizity on.


Niektoré oddelenia majú podľa ich zamestnancov problém so zabezpečením bezproblémovej prevádzky. Zamestnanci nemocnice podpisujú petíciu za odvolenie riaditeľa. O situácii informovala spravodajská televízia TA3.

Popradská nemocnica je štátne zariadenie a má strategické postavenie. Viac ako päťsto lôžok slúži regiónu s dvestotisíc obyvateľmi. Keďže zabezpečuje pomoc zraneným turistom vo Vysokých Tatrách, má do istej miery aj medzinárodný štatút.

Matoviča Boh používa jedinečným spôsobom, píše Krajčí
Igor Matovič sa stal tvárou dlho očakávanej zmeny a Boh si ho používa jedinečným spôsobom, napísal o Igorovi Matovičovi súčasný minister zdravotníctva Marek Krajčí v mesačníku Rozsievač. Na článok upozornil Plus Jeden Deň. Čítať ďalej
19 | 07 | 2020 | Peter Haluza


Nového riaditeľa nemocnice, po tom, ako vyhral konkurz, inštaloval do funkcie ešte v júni minister zdravotníctva Marek Krajčí. "Na ministerstve mi pomáhal v prvých dňoch nástupu pandémie " vysvetlil minister a dodal, že "vďaka nemu mnohé nemocnice sa rýchlo a odborne prekvalifikovali na danú situáciu".

Anton Hanušin, nový riaditeľ nemocnice pre televíziu TA3 povedal, že "to, čo sa tu nastaví, sa neskôr prenesie v rámci reprofilácie aj do iných nemocníc"

O mnohých zmenách, ktoré chce nový riaditeľ uskutočniť, si však viacerí jeho kolegovia myslia, že povedú k znefunkčneniu nemocnice. Štyria primári a niekoľkí lekári dokonca už z nemocnice odišli. Zamestnanci nemocnice začali podpisovať petíciu za odvolanie riaditeľa. Žiadajú aj zriadenie krízovej komisie. Podľa niektorých lekárov ide v súčasnosti o rozpad donedávna ešte veľmi dobre funkčnej nemocnice.

Krajčí spustil reorganizáciu na rezorte zdravotníctva, zásadný vplyv bude mať generálny tajomník Kolník
Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) prišiel po svojom nástupe do funkcie s viacerými zmenami. Tie posledné sa týkajú reorganizácie ministerstva a medzi novinky patrí, že zásadný vplyv na chod rezortu má od 1. júla generálny tajomník... Čítať ďalej
14 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok