OSN si vybrala na jeden z najvyšších postov obhajkyňu prostitúcie
15 | 09 | 2020 I Diana Zaťková

OSN dosadila bývalú "potratárku" a obhajkyňu prostitúcie tínedžerov, juhoafrickú lekárku Dr. Tlaleng Mofokeng, do svojho najvyššieho postu experta na zdravie a ľudské práva, konštatuje portál Breitbart London.


Podľa správy medzinárodnej organizácie pre dohľad nad ľudskými právami C-Fam sa právomoci juhoafrickej lekárky Dr. Tlaleng Mofokeng v OSN rýchlo zvýšili. Z „obhajcu sexuálneho zdravia a práv“ sa stala osobitným spravodajcom pre právo na zdravie. Tento post jej poskytne globálnu platformu na presadzovanie dekriminalizácie obchodu so sexom.

"Správy Mofokeng o presadzovaní sexuálnych práv vrátane legalizácie prostitúcie budú pravdepodobne citované ako autoritatívne interpretácie práva v oblasti ľudských práv agentúrami OSN a rovnako zmýšľajúcimi členskými štátmi," poznamenal C-Fam.

Jankovskej zúfalý čin: Vo väzbe začala protestnú hladovku!
Na bývalú štátnu tajomníčku a Kočnerovu „opičku“ Moniku Jankovskú sa to v poslednom čase zosypalo už asi príliš. Nielenže v problémoch je jej vlastný syn a aj jej svat, ale v stredu ju obvinili ešte aj z marenia spravodlivosti formou účastníctva, v... Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


V minulom roku, Mofokeng, autorka knihy "Dr. T.: Sprievodca sexuálnym zdravím a potešením" a hostiteľka televízne estrády "Sex Talk s Dr. T."  po zverejnení svojho článku na Teen Vogue rozpútala búrku. "Som lekár, odborník na sexuálne zdravie, ale keď sa nad tým zamyslíš, nie  som sexuálna pracovníčka? A v niektorých ohľadoch, nie sme všetci?" Mofokeng sa vo svojom článku zaoberala otázkou : „Prečo je sexuálna práca skutočnou prácou.“

Ďalej sa pokúsila normalizovať prostitúciu - "Nie všetky sexuálne pracovníčky sa venujú prenikavému sexuálnemu styku, čo je však nepochybne veľká časť sexuálnej práce. Mnoho pracovníkov preberá so svojimi klientmi viac rolí a niektorí môžu nadobudnúť väčšiu fyzickú úroveň, zatiaľ čo iné interakcie, ktoré sa mohli začať sexuálnou cestou, sa môžu vyvinúť do emocionálnych a psychologických väzieb."

Sviatok Sedembolestnej Panny Márie si pripomenieme v utorok 15. septembra
Katolíci na Slovensku oslávia 15. septembra sviatok Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska. Zákonom Národnej rady SR z 20. októbra 1993 bol tento deň vyhlásený za deň pracovného pokoja. Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Ďalej sa Mofokeng vyjadruje, že „myšlienka nákupu intimity a platenia za tieto služby môže byť potrebná pre mnohých ľudí, ktorí potrebujú ľudské spojenie, priateľstvo a emocionálnu podporu.“ Ako v júli informovali C-Fam, Nadácia Billa a Melindy Gatesových chválila Mofokeng za jej vedenie v oblasti plánovaného rodičovstva v roku 2016.

Organizácie zamerané na obchodovanie s ľuďmi odsúdili Mofokengovej výzvu na normalizáciu prostitúcie  ako na ďalšie povolanie. Deidre Pujols, zakladateľ Open Gate International a spoluzakladateľ Strike Out Slavery, uviedol: "Myšlienka, že legalizácia alebo dekriminalizácia komerčného sexu by znížila jeho škody, je pretrvávajúcim mýtom. Mnohí tvrdia, že keby bol obchod so sexom legálny, regulovaný a bolo by s ním zaobchádzané ako s inými profesiami, bolo by to bezpečnejšie. Výskumy však naznačujú opak. Krajiny, ktoré legalizovali alebo dekriminalizovali komerčný sex, často zažívajú prudký nárast obchodovania s ľuďmi, kupliarstva a ďalších súvisiacich trestných činov."

Zatváranie obchodov napáchalo veľké škody. Sulík sa mu chce v budúcnosti radšej vyhnúť
Sulík považuje zatváranie predajní a reštaurácii za zlú myšlienku. Hoci bol tento krok počas prvej vlny správny, napáchal veľké škody. Pripustil však ďalšie opatrenia, pokiaľ čísla nebudú klesať. Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Natália Sollárová


Ako uviedla agentúra C-Fam, Haley McNamara, viceprezident britského Medzinárodného centra pre sexuálne vykorisťovanie, tiež poznamenal: „Nákupcovia sexu nepohliadajú na ženy, ktoré si kupujú, ako na osoby hodné úcty, ale ako na predmety, ktoré treba použiť.“ McNamara citoval americkú štúdiu, ktorá zistila, že 75% prostitútok uvádza, že ich znásilňovali zákazníci.

Helen Taylor, riaditeľka intervencie skupiny Exodus Cry, ktorá sa snaží prelomiť kruh sexuálneho vykorisťovania, kritizovala Mofokengovú za jej podporu pri dekriminalizácii obchodu so sexom, vrátane pasákov, ktorí často slúžia ako priekupníci. "Organizácia Spojených národov by mala byť posledným miestom, ktoré sa zasadzuje za obchodníkov s ľuďmi a kupcov, ktorí požadujú legalizáciu dopytu," tvrdí Taylor.

V júni 2018 Mofokeng kritizovala politiku prezidenta Donalda Trumpa v Mexico City. Bezprostredne po svojej inaugurácii v januári 2017 totiž Trump podpísal výkonný príkaz na obnovenie politiky, ktorá zakazuje mimovládnym organizáciám, ktoré prijímajú finančné prostriedky USA, z poskytovania alebo propagácie potratov ako metódy plánovaného rodičovstva v zámorí.

Ovplyvnil Covid úmrtnosť vo Švédsku? Zdá sa, že nie
V auguste vydal švédsky štatistický úrad predbežnú správu úmrtí v krajine a porovnal ju s úmrtiami za posledných desať rokov. V krajine, ktorá je považovaná za najviac postihnutú Covidom z celej Škandinávie. Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Diana Zaťková