Neuveriteľná tragédia: Chlapec zhorel po boku svojho psíka, keď ich zasiahol v dome požiar
15 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Obrovské požiare šíriace sa v štátoch Kalifornia, Oregon a Washington na západe Spojených štátov už majú viac ako tri desiatky obetí. Zaradil sa medzi nich aj 12-ročný chlapec a jeho babička, píše o tragédii NBC News.


Iba dvanásťročný Wyatt Tofte zomrel aj so svojím miláčikom po tom, čo sa pokúsil o útek pred obrovským požiarom, ktorý zachvátil jeho domov na vidieku v Oregone, na severozápadnom pobreží USA. Ako informuje blesk.cz chlapcove pozostatky boli nájdené hneď vedľa ostatkov jeho psíka, po tom, ako sa v stredu prehnal veľký požiar mestom Lyons.
Hrozná rodinná tragédia

Wyatt so svojím psíkom podľa českého portálu utiekli z domu vo chvíli, keď sa k nim priblížil „Santiamský oheň“, ako začali ľudia rozsiahle požiare v Oregone prezývať. Chlapcova rodina zdieľala na sociálnej sieti zúfalé prosby o pomoc s jeho nájdením, čoskoro sa však objavili správy o jeho smrti.

Tragédia je o to väčšia, že v obrovskom požiari zahynula aj chlapcova babička Peggy Mossová a jeho matka, Melissa Mossová, leží s popáleninami vo vážnom stave v nemocnici. Zdrvená rodina vzdala hold dvanásťročnému chlapcovi i jeho babičke na facebooku, kde napísali: „Wyatt bol milovaný a zbožňovaný celou rodinou a priateľmi a Peggy bola milovanou a dôležitou osobou širšej rodiny.


Desivý žltooranžový opar

Požiare v Oregone prinútili viac ako pol milióna ľudí (čo je cca 10% populácie štátu) opustiť svoje domovy naprieč celým severozápadným Pacifikom. Oheň zasiahol tiež štáty Kalifornia a Washington a zatiaľ si vyžiadal vyše 30 obetí na celom západnom pobreží USA. Mesto San Francisco, ktoré bolo celé zahalené do desivého žltooranžového oparu, prirovnávajú ľudia ku scéne z dystopického sci-fi filmu Blade Runner 2049.

Briti nechcú ani len počuť o výučbe LGBT na školách
Ukázalo sa, že štyridsať percent Britov si myslí, že je „nevhodné“ učiť šesťročné deti o transgenderizme. Craig Watkins, britský výkonný riaditeľ výskumnej spoločnosti Kantar, uviedol, že čísla ukazujú, že Británia „prešla dlhú cestu“, ale že... Čítať ďalej
14 | 09 | 2020 | Diana Zaťková