Briti nechcú ani len počuť o výučbe LGBT na školách
14 | 09 | 2020 I Diana Zaťková

Ukázalo sa, že štyridsať percent Britov si myslí, že je „nevhodné“ učiť šesťročné deti o transgenderizme. Craig Watkins, britský výkonný riaditeľ výskumnej spoločnosti Kantar, uviedol, že čísla ukazujú, že Británia „prešla dlhú cestu“, ale že „sociálny pokrok nie je zaručený“.


"Britská verejnosť by mala byť poučená o výhodách propagácie lekcií LGBT u malých detí," uviedli prieskumníci verejnej mienky po tom, čo sa ukázalo, že až štyridsať percent ľudí nesúhlasí s novou politikou výučby LGBT. Výskumná spoločnosť Kantar vyjadrila zdesenie nad týmto číslom po tom, čo prieskum ukázal, že zatiaľ čo viac ako deväť ľudí z desiatich (91 percent) uviedlo, že akceptuje homosexuálnych a bisexuálnych ľudí, iba štyria z desiatich (38 percent) si myslí, že o LGBT by sa malo hovoriť na školách.


"Hoci vidíme vysokú úroveň začlenenia LGBT ľudí v komunite, je potrebné urobiť o prijatí transgender komunity v spoločnosti Veľkej Británie viac,"  hovorí Gay Times a dodáva: "Dúfame, že poskytnutie dôkazov tohto charakteru umožňuje konštruktívny dialóg o tom, ako ďaleko ešte treba dosiahnuť úplnú rovnosť."

Výsledky prieskumu prišli, keď nové pravidlá zavedené takzvanou konzervatívnou vládou znamenajú, že školy v Anglicku budú nútené viesť povinnú sexuálnu výchovu zahŕňajúcu LGBT vrátane propagácie rodovej ideológie. Rodičia v multikultúrnej oblasti Birminghamu, kde učebné osnovy na podporu životného štýlu LGBT pilotoval aktivistický riaditeľ školy, stiahli svoje deti zo školy na protest proti tomu, čo väčšinou moslimské rodiny označili ako „agresívnu“ propagáciu homosexuality v triede.

Kalifornská obloha sa kvôli extrémnym požiarom premenila na oranžovú (VIDEO+FOTO)
Obyvatelia Kalifornie sa obávajú blížiacej sa skazy, keďže dym z lesných požiarov premenil oblohu do oranžového odtieňa a celá oblasť vyzerá ako z hororového sci-fi filmu, informuje portál RT. Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Marek Molnár


Minulý mesiac informoval portál Breitbart London o obavách z nových „LGBT-inclusive“ požiadaviek RSE (vzťahy a sexuálna výchova) po tom, čo vyšlo najavo, že vláda financovala súbor pomôcok, ktoré sa zdali mnohým nevhodné do školských lavíc.

Vyšetrovanie súboru pomôcok, ktorý je propagovaný ako "kompletne naplánovaný a finančne zabezpečený balíček štyroch lekcií / sedení", ktorý pomáha školám splniť "zákonné požiadavky na zabezpečenie LGBT vrátane RSE" zistilo, že análny sex je stálou súčasťou balíčku, v ktorom sa tiež požaduje, aby deti používali výraz "osoba s vagínou" a nie vagína ženy a "osoba s penisom" skôr ako mužský penis.

Kritici sa sťažovali, že to predčasne sexualizuje deti, pričom opačná strana poznamenáva, že sada pomôcok upozorňuje na širšie problémy s požiadavkou vyučovať na školách ideológiu "LGBT inclusive".

Príspevok na lyžiarsky výcvik a školu v prírode zostáva v platnosti
Príspevky na lyžiarsky výcvik a školu v prírode plánuje rezort školstva poskytovať aj v školskom roku 2020/2021. V rozhovore pre TASR to potvrdil minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS). Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR