Legendárny Kool & the Gang v slzách: Autor a spevák hitu Celebration zomrel!
13 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Vo veku 68 rokov zomrel zakladateľ a člen skupiny Kool & the Gang Ronald Bell. Kapela bola populárna najmä v 80. rokoch, kedy do sveta vyslala legendárny hit Celebration, ktorý sa hrá do dnešného dňa, informuje portál Blesk.


Spevák a saxofonista zomrel 9. októbra. O jeho smrti informovalo hudobné vydavateľstvo Universal Studios, príčinu smrti však neoznámilo.

Bell je spoluzakladateľom kapely, ktorá vznikla na konci 60. rokov. Pôvodne čisto jazzovo ladená zostava postupom času experimentovala s ďalšími hudobnými štýlmi a premenila sa v legendu funkovej muziky. Na rebríček popularity vyskákal v 70. rokoch albumom Wild and Peaceful, v ktorého repertoári môžu nájsť skladby ako Funky Stuff alebo Jungle Boogie.



Druhú menovanú o dve dekády neskôr celosvetovo spopularizoval a v hudobnom i filmovom svete zvečnil režisér Quentin Tarantino (57), keď ju zasadil do svojho kultového filmu Pulp Fiction.

Pravdepodobne najväčším hitom skupiny je nadčasová pieseň Celebration z roku 1980. Tá je do dnešného dňa na vrchole obľúbenosti klubových tracklistov a stala sa nenahraditeľným hudobným sprievodom väčšiny osláv.

Šokujúce oznámenie Kim Kardashian: Koniec po štrnástich rokoch!
Je to tak! Toto bude pre rodinu Kardashianovcov rozhodne veľká zmena. Po štrnástich rokoch zmizne z televíznych obrazoviek reality show najznámejšej americkej prominentnej rodiny. Na svojom Instagrame to oznámila najslávnejšia zo sestier,... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Timotej Dudka