Americké bombardovacie letectvo uskutočnilo od konca augusta desať letov nad územím Európskych štátov
13 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

NATO mení taktiku - kým doteraz vysielalo k hraniciam vzdušného priestoru nielen Ruskej federácie väčšinou výzvedné lietadlá, teraz už sú to hlavne bojové stroje, alebo celé ich formácie.


Počet vojenských letov NATO v blízkosti ruských hraníc a nad východnou Európou stúpa, tvrdí vysoký vojenský predstaviteľ Ruskej federácie, veliteľ ruských vzdušných síl Sergej Surovikin. Zdôraznil, že od 28. augusta do 4. septembra uskutočnilo americké bombardovacie letectvo 10 samostatných a skupinových letov nad územím štátov západnej a východnej Európy a nad blízkymi morskými oblasťami.Informuje portál tass.com.

Rusko zdokumentovalo nárast počtu letov vojenského letectva NATO v blízkosti ruských hraníc, “predtým sme dokumentovali hlavne činnosti spravodajského letectva, v poslednej dobe však došlo k nárastu letov vojenského letectva,“ uviedol Surovkin počas brífingu.

Sergej Surovikin poukázal na to, že od 28. augusta do 4. septembra uskutočnilo americké bombardovacie letectvo 10 samostatných a skupinových letov nad územím štátov západnej a východnej Európy a nad blízkymi morskými oblasťami.

Lietadlá NATO pravidelne uskutočňujú simulované raketové útoky v blízkosti ruských hraníc
Americké vzdušné sily a NATO nielen posilnili svoje dozorné akcie pozdĺž ruských hraníc, ale teraz čoraz viac cvičia aj pre prípad možného útoku, uviedol ruský minister obrany Sergej Šojgu, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 09 | 2020 | Marek Molnár