Pokazená špionáž alebo tragická nehoda? Taliansko vyšetruje záhadnú smrť ruskej modelky neďaleko základne NATO
12 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Talianska polícia vypočúvala britského fotografa v súvislosti s utopením ruskej modelky na Sardínii minulý víkend. Galina Fedorová pózovala blízko hlavnej základne NATO na talianskom ostrove, informuje portál RT.


Fotograf Yev Taranovs údajne plával s 35-ročnou Fedorovou, keď ich prenajatý čln stratil kotvu a dvojica tak uviazla vo vode so silným prúdom. Fedorová zjavne chcela po fotení trochu pokoja na vode.



Podľa Taranovsa sa pokúsili doplávať k plavidlu, ale vzdialenosť bola príliš veľká a po chvíli Fedorovú stratil z dohľadu. O nejaký čas neskôr zbadal loď a kričal na námorníkov, ktorí ho zachránili. Potom bola zahájená operácia na hľadanie Fedorovej.

"Vyšetrovanie pokračuje a podľa veľmi predbežnej správy sa mladá žena utopila," uviedol vo štvrtok pre francúzsku štátnu tlačovú agentúru AFP Enrico Lussu, zástupca prokurátora so sídlom v sardínskom hlavnom meste Cagliari. Lussu dodal, že po zotavení tela Fedorovej polícia zabavila aj obsah člna, ktorý obsahoval kamery, mobilné telefóny, počítač a dron.

Dron znepokojil policajtov a prinútil prokurátorov, aby sa prípadom bližšie zaoberali, pretože Fedorová sa utopila v blízkosti jednej z najväčších talianskych vojenských základní na pobreží Teulady, informoval rímsky denník Corriere della Sera. Základňu, ktorá sa používa od 50. rokov 20. storočia, používa blok NATO pod vedením USA na vojnové hry a cvičenia, pričom pre verejnosť je zvyčajne zakázaná.



Hovorkyňa talianskej polície pre britský bulvárny denník The Mirror prehlásila: „Existuje záujem o zábery z dronu, pretože plávali veľmi blízko základne NATO. Musíme sa uistiť, že modelové fotografovanie nebolo krytom pre špionážnu misiu."

Ruské správy hovoria, že Fedorová pochádzala zo stredného Ruska a žila v Paríži. Modelka sa na Instagrame opísala ako „modelka, cestovateľka, milovníčka jogy a patriotka zeme“.

USA sú „hlavným motorom“ militarizácie v Juhočínskom mori, tvrdí čínsky diplomat
Vysoko postavený čínsky diplomat uviedol, že Washington priamo zasahuje do námorných a územných sporov v problémovom regióne Juhočínskeho mora a stáva sa hlavným motorom tamojšej militarizácie, ktorá zodpovedá jeho vlastnej agende, informuje portál... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Marek Molnár