Zamestnanosť v priemysle klesla aj v júli, trinásty mesiac po sebe
11 | 09 | 2020 I SITA

Medziročný pokles zamestnanosti v priemysle pokračoval aj v júli tohto roka. V siedmom mesiaci tohto roka sa totiž zamestnanosť v tomto odvetví medziročne znížila o 6,8 %.


Zamestnanosť v slovenskom priemysle tak klesla trinásty mesiac po sebe, keď v júni išlo o medziročný pokles o 6,3 %, v máji o 6,6 %, v apríli o 6,2 % a v marci o 4,8 %. Do júna minulého roka pritom zamestnanosť v priemysle medziročne nepretržite rástla takmer šesť rokov. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

V siedmom mesiaci tohto roka zamestnanosť medziročne stúpla len v informačných a komunikačných činnostiach, a to o 0,7 %. Okrem priemyslu zamestnanosť medziročne klesla aj v ubytovaní, o 20,8 %, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 9,7 %, v stavebníctve o 8,3 %, vo veľkoobchode o 5 %, v predaji a oprave motorových vozidiel o 4,5 %, v maloobchode o 3,8 %, vybraných trhových službách o 2,7 % a v doprave a skladovaní o 2,4 %.

V priemere za sedem mesiacov toho roka v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška vzrástla zamestnanosť v informačných a komunikačných činnostiach o 4,5 %. Znížila sa v ubytovaní o 8,8 %, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 6,3 %, priemysle o 5,1 %, v stavebníctve o 4,3 %, v maloobchode o 3,8 %, vo veľkoobchode o 3 %, v predaji a oprave motorových vozidiel o 2,4 %, vo vybraných trhových službách o 1,5 % a v doprave a skladovaní o 0,3 %.

Polícia zadržala bývalého šéfa protikorupčnej jednotky NAKA R. Krajmera
Polícia zadržala vo štvrtok večer bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róberta Krajmera. Policajti ho podľa informácií TASR vyviedli z jeho domu v Trenčíne v putách. Upozornila na to TV Markíza. Zásah má... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR