Vážna nehoda Slovákov na nemeckej diaľnici. To, čo pašovali vás šokuje
11 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Slováci havarovali na diaľnici v juhozápadnej časti Nemecka viezli v prívese svojej dodávky rozličné zvieratá, okrem iného aj mláďa bieleho leva!, informuje agentúra AP.


Slováci viezli v dodávke a v prívese rozličné zvieratá, najvzácnejším z nich bola iba sedemtýždňová samička bieleho leva, ktorú prepravovali v drevenej klietke. „Cez noc vypilo mlieko a zjedlo trochu mletého mäsa,“ uviedol pre agentúru DPA Dominik Bischoff zo ZOO Reptilium, v meste Landau in der Pfalz, ktorej zamestnanci mladú levicu nazvali Lea. Levíča našťastie z nehody vyviazlo bez zranení. Svedkovia však po nehode polícii povedali, že v prívese sa okrem levíčaťa nachádzal i vták pripomínajúci tukana, ktorý ale uletel.
Drahý tukan, bezcenný lev

„Polícia medzičasom informovala, že v havarovanej dodávke našla dokumenty naznačujúce, že levíča prepravovali zo Slovenska do Barcelony. Či išlo o legálny prevoz, nateraz nie je známe,“ informovala o kurióznej havárii agentúra TASR.

Portál 1.pluska.sk tiež uvádza, že podľa našich odborníkov ide zrejme o nelegálny obchod, ktorý v ostatnom čase prekvitá na celom svete, a po drogách a obchodovaní s bielym mäsom je tretím najvýnosnejším kšeftom. V súvislosti s prevážanými zvieratami zoológ uviedol, že ak je vták, ktorého spomínali polícii svedkovia tukan, tak jeho cena sa odvíja od toho, o aký poddruh ide, môže sa ale začínať na čiastke až okolo 11-tisíc eur.

Biely lev je podľa odborníkov pravdepodobne hybrid, ktorý je na chov do ZOO nepoužiteľný a bezcenný, pretože môže byť výsledkom „divokého kríženia“, a preto je geneticky znehodnotený, pridáva portál 1.pluska.sk. Vodič slovenskej dodávky a jeho dvaja spolujazdci, ktorých auto sa na diaľnici zrazilo s ďalšími dvomi vozidlami, utrpeli pri nehode rozličné zranenia s ktorými boli prevezení do nemocnice.

Tragédia v popradskej nemocnici. Len 7-ročné dievčatko vypadlo z okna
Mimoriadnu tragédiu spôsobil pád dieťaťa z ôsmeho poschodia. Dievčatko pád z veľkej výšky neprežilo! Agneska bola na mieste mŕtva, informujú tvnoviny.. Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.