Tragédia v popradskej nemocnici. Len 7-ročné dievčatko vypadlo z okna
11 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Mimoriadnu tragédiu spôsobil pád dieťaťa z ôsmeho poschodia. Dievčatko pád z veľkej výšky neprežilo! Agneska bola na mieste mŕtva, informujú tvnoviny..


Agneska bola podľa otca v nemocnici, kam prišla s dýchacími problémami, iba jeden deň. „Povedali mi, že sa pretiahla cez okno, natiahla sa a vypadla von,“ porozprával TV Markíza smutný otec Štefan Žiga, ktorý má doma ešte deväť detí.

„Nateraz nevieme, ako mohlo dôjsť k takejto smutnej situácii, pretože pred niekoľkými rokmi sme na oknách detského oddelenia odstránili kľučky práve preto, aby sa predišlo takýmto tragickým prípadom. Je nám nesmierne ľúto celej vzniknutej situácie a rodine, ako i príbuzným vyjadrujeme čo najhlbšiu úprimnú sústrasť,“ povedala pre Markízu  hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda.
Prečo sa to stalo?

Rodina dievčatka pochádza zo Spišského Štiavnika. „Toto len tak nenecháme. Zavoláme si právnika a budeme pýtať odškodné,“ vraveli nahnevaní príbuzní nebohej Agnesky. „Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa,“ potvrdil pre médiá prešovský krajský policajný hovorca Igor Pavlik s tým, že v súčasnosti prebiehajú v smutnom prípade procesné úkony, ktoré je potrebné vykonať z dôvodu ustálenia právnej kvalifikácie.

Hovorca ešte k veci  doplnil, že vzhľadom na citlivosť celého prípadu bližšie informácie v tomto štádiu vyšetrovania nie je možné poskytnúť. Isté ale je, že pri vyšetrovaní sa bude musieť zistiť, či a kto pri tejto veľkej tragédii pod Tatrami pochybil.

Polícia zadržala bývalého šéfa protikorupčnej jednotky NAKA R. Krajmera
Polícia zadržala vo štvrtok večer bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róberta Krajmera. Policajti ho podľa informácií TASR vyviedli z jeho domu v Trenčíne v putách. Upozornila na to TV Markíza. Zásah má... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR