Rusko má informácie o pohybe Navaľného pred jeho údajnou otravou; hľadá svedka
11 | 09 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Ruská polícia vysledovala pohyb lídra opozičného politika a kritika Kremľa Alexeja Navaľného a údajne aj to, čo požil v čase pred nástupom prejavov jeho možnej otravy. Zároveň sa pokúša nájsť svedkyňu, ktorá medzičasom z Ruska odletela. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters s odvolaním sa na ruské ministerstvo vnútra.


Dopravná polícia v ruskom meste Tomsk vypracovala časovú os udalostí, ktoré predchádzali nástupu príznakov otravy u Navaľného.

Polícia v nej spomína hotel, reštauráciu, byt a kaviareň, ktoré Navaľnyj navštívil, pričom uvádza, že Navaľnyj pil víno a alkoholický kokteil.

Navaľného hovorkyňa Kira Jarmyšová však po jeho údajnej otrave odmietla, že by politik pred nástupom príznakov požil alkohol. Tvrdila, že čaj na letisku, v ktorom sa údajne jed nachádzal, bolo to jediné, čo v to ráno vypil.

Podľa informácií ministerstva vypočula polícia päť zo šiestich osôb, ktoré v ten deň Navaľného sprevádzali.

Ministerstvo pátra po šiestej osobe, občianke Spojeného kráľovstva Marine Pevchikhovej, ktorá 22. augusta odletela do Nemecka.

Nemci prišli s novou "rozprávkou" o Navaľného otrave novým druhom Novičoku
Slovenský chemik: Skripaľovci si po otrave Novičokom pokojne došpacírujú na lavičku v parku a Navaľnyj v kľude nastúpi do lietadla? Čo za debila tomu uverí? Komédia s názvom „Navaľnyj bol otrávený Novičokom“ ale stále pokračuje. Začína to však byť... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Petra Demková