Rodičia Kuciakovych vrahov neveria, že brutálny čin spáchali ich synovia
11 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Tresty sú rozdané. Po vrahoch Jána Kuciaka († 27) a Martiny Kušnírovej († 27) nezostali iba užialení príbuzní, ale aj nešťastné rodiny oboch vykonávateľov ich popravy, píše Nový čas.




Dom Tomáša Szabóa pri zásahu obsadili policajti a kriminalisti na niekoľkých autách. Zo vzduchu im asistoval aj vrtuľník. Zdroj: Jozef Uhlárik st.


Zhruba týždeň uplynul od toho, keď predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu poslala za mreže i druhého z dvojice vrahov, ktorý sa podieľal na smrti Jána a Martiny.  Kým Miroslav Marček sa k činu priznal a ešte skôr dostal 23-ročný trest, Tomáš Szabó „čakal“ na verdikt súdu do poslednej chvíle, aby sa dozvedel, že za mrežami si posedí 25 rokov.

Naopak, údajných objednávateľov tejto brutálnej vraždy, Mariána Kočnera a Alenu Zsuzsovú senát spod obžaloby oslobodil, čo ťažko niesli rodičia oboch mladých obetí, ktorí sa bezprostredne po vynesení verdiktu zdesení z toho, čo si vypočuli, neubránili slzám.

Polícia zadržala bývalého šéfa protikorupčnej jednotky NAKA R. Krajmera
Polícia zadržala vo štvrtok večer bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róberta Krajmera. Policajti ho podľa informácií TASR vyviedli z jeho domu v Trenčíne v putách. Upozornila na to TV Markíza. Zásah má... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR

Neverí, že syn vraždil

Rodičia Miroslava Marčeka
synovmu priznaniu neveria, že vraždu mladej dvojice má na svedomí práve on. Zdroj: Jozef Uhlárik st.


Zle však nesú celú situáciu aj rodičia oboch vrahov. „Hoci sa priznal, neveríme, že to urobil. Vôbec to nesedelo, čo hovoril a nikdy tomu neuverím,“ prezradila Novému Čas nešťastná mama odsúdeného Marčeka Eva, ktorá od samého začiatku neverila, že vrahom by mohol byť práve jej syn. „Takéto niečo by on nikdy neurobil,“ povedala krátko po jeho zadržaní.

Miroslav po tom ako skončil v armáde robil rozličné práce. „Keby ho nebol naviedol na niekoľko zlých veci práve Tomáš, nič z tohto by sa nestalo. Je to slušný človek, a ak náhodou s ním aj pri čomsi bol, tak iba pre peniaze a iba ako šofér,“ doplnil ju vtedy manžel František, ktorý je na tom teraz zdravotne veľmi zle. „Má rakovinu a nie je na tom dobre. Starám sa o neho, kŕmim ho, leží, a je to s ním naozaj zle,“ opísala pre bulvár Františkov stav v súčasnosti Eva.
Syn pre nich akoby umrel

Tomášových rodičov niektorí ľudia obviňujú za to, ako ho vychovali. „My sme ho ale takto nevychovali. Chcel peniaze, to ho zrejme pokazilo. Veľmi nám je ľúto čo sa stalo. Chcela by som rodičom zavraždených odkázať, že nás to veľmi mrzí a bolí, že plačem vždy keď ich vidím. Neviem ako mám povedať všetko to, čo teraz cítime. Pre nás umrel aj náš syn, je to také, ako keby bol mŕtvy, s tým sa nedá zmieriť či s tým žiť,“ vyznala sa Novému Času s plačom Eva Marčeková, ktorá vzápätí dodala, že Miro, ktorý sa k brutálnej vražde priznal, ale odmieta sa stretnúť so svojimi rodičmi za múrmi väznice, bude, napriek tomu, čo spravil, vždy ich synom.
Smrť bez rozlúčenia

Tomáš Szabó sa so svojím otcom pred jeho smrťou ani nestihol rozlúčiť. Otec ho po zadržaní nebol vo väzení ani raz navštíviť, pretože si to vyšetrovateľ neprial. Zdroj: Jozef Uhlárik st.


Podobný osud s ťažkou chorobou postihol aj otca ďalšieho odsúdeného, Tomáša Szabóa, ktorý zomrel na jar tohto roka. Tomáš sa s ním nestihol naposledy ani rozlúčiť. „Poslal nám síce list, v ktorom píše, že za ním môžeme prísť, s tým ale nesúhlasil vyšetrovateľ. Je to skoro jedno, lebo v Žiline by sme sa s ním mohli aj tak rozprávať len cez plexisklo. Takto nám aspoň každý deň telefonuje,“ vravel v októbri minulého roka Tomášov otec.

I jemu syn síce od začiatku tvrdil, že v celom prípade je nevinne, no napokon od súdu dostal 25-ročný trest. „Verím, že ho do toho niekto iba navliekol. Je to podľa mňa hra, ktorá ide z tých najvyšších miest,“ vravel koncom minulého roka Tomášov otec, ktorý si nevedel predstaviť ako sa do celej veci dostal jeho syn, no napriek všetkému veril, že je nevinný, a že nič z toho, čo mu bolo kladené za vinu neurobil.

 

Z nezákonných lustrácií je obvinený ďalší policajt
Policajná inšpekcia obvinila ďalšieho policajta z nezákonných lustrácií. Ide o Milana M., ktorý pracoval ako zástupca riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | SITA