Päť rokov od brutálnej vraždy vo Vrbovom. Vieme, čo robia obaja násilníci
11 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Od brutálnej a najmä nezmyselnej vraždy Mareka Kalužu (†23), ktorého na smrť dobili Róbert Reško a jeho maloletý syn Patrik, uplynulo dnes päť rokov. Kým starší z vrahov si odpykáva 19-ročný trest za mrežami, mladší si už svoj život užíva doma, na slobode.


https://www.cas.sk/clanok/489955/robert-so-synom-ubili-marka-23-na-smrt-na-trest-za-brutalnu-popravu-zareagoval-strohou-vetou/
Zabi ho! Zabi ho!

Na mieste kde prišiel Marek Kaluža nezmyselne o život stojí takáto pamätník. Zdroj: Jozef Uhlárik st.


Mareka Kalužu podľa policajného vyšetrovania 11. septembra 2015 v skorých ranných hodinách napadol vtedy 34-ročný Róbert Reško a jeho maloletý syn. Najskôr zaútočili na iného muža, keď sa ho však Marek, ktorý bol iba chvíľu predtým odprevadiť domov svoju priateľku Lenku, zastal, stal sa terčom útoku on.

Po bitke päsťami i kopancami utrpel napadnutý mladík devastačné poranenia hlavy, ktorým pri prevoze do piešťanskej nemocnice podľahol. Incident sa udial na dvore za miestnym gymnáziom. Hoci sa na brutálnom napadnutí podieľal aj maloletý syn obžalovaného, v jeho prípade bolo trestné stíhanie pre nízky vek (13 rokov) neprípustné.

Bukovský vyhlásil vojnu Denníku N
Najskôr však zaútočil Denník N na Bukovského. Reakcia nenechala na seba dlho čakať: “Prestaňte manipulovať a zavádzať verejnosť!” Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


Viacerí svedkovia z blízkej bytovky uviedli, že počas konfliktu mužov počuli opakované výkriky „Zabi ho! Zabi ho!“ Podľa polície Róbert Reško udieral a kopal Mareka Kalužu najmä do hlavy s úmyslom zabiť. Pritom kričal „zabime ho, zabijem ho, skap, ty sviňa“. I keď Marek ležal nevládny na zemi, Róbert aj so svojím maloletým synom v bití neprestávali. Otec ho ďalej udieral do hlavy a krku a skákal po ňom.
Nemuselo sa to stať

Karol Radošovský si od mnohých ľudí vo Vrbovom užije svoje v podobe urážok, osočovania i poškodzovania jeho majetku. Zdroj: Jozef Uhlárik st.


Za úkladnú vraždu a výtržníctvo napokon sudca Róbertovi naparil 19 rokov v najprísnejšie stráženej nápravnej skupine. Jeho syn Patrik vzhľadom na svoj vek skončil v reedukačnom zariadení, z ktorého je však v súčasnosti už doma. Svoje o Reškovcoch porozprával pre Hlavný denník aj Karol Radošovský, domovník z bytovky kde násilnícky otec so synom bývali.

Napokon, za to, že pár mesiace pred brutálnym útokom na Mareka Kalužu napadol a olúpil aj jeho dostal Reška ďalšie dva roky navyše. „Mňa napadol v pivnici 23. januára 2015. Síce som sa ako tak ubránil, i tak som bol celý doškriabaný a mal som natrhnuté ucho. Keby ho boli zatvorili už vtedy, pretože fotky som z toho napadnutia mal, a on bol v podmienke, tak mladý chlapec mohol ešte žiť. Polícia to však vyriešila len ako priestupok, za ktorý dostal smiešnu pokutu 20 eur,“ prezradil Karol Radošovský, na ktorého agresívny sused zaútočil viackrát. Kvôli nemu sa dokonca na istý čas radšej presťahoval do Piešťan.

Rodičia Kuciakovych vrahov neveria, že brutálny čin spáchali ich synovia
Tresty sú rozdané. Po vrahoch Jána Kuciaka († 27) a Martiny Kušnírovej († 27) nezostali iba užialení príbuzní, ale aj nešťastné rodiny oboch vykonávateľov ich popravy, píše Nový čas. Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Ohovárania a intrigy

Brutálny vrah Róbert Reška dostal za brutálnu vraždu Mareka Kalužu od súdu 19-ročný trest. Zdroj: Jozef Uhlárik st.


Paradoxom je, že práve Karol Radošovský, jedna z obetí nepolepšiteľného násilníka Reška, je podľa jeho slov, v meste viacerými ľuďmi osočovaný za to, že sa dokázal vrahovi vzpriečiť. „Niektorí jeho posluhovači ma stále špinavo ohovárajú, vymýšľajú si rozličné intrigy a robia naschvál zle. Moje nové auto mi na prednom i bočnom okne poopľúvali, udierali po kapote päsťou, ba dokonca mi predné okno aj strechu posypali perím. O tom, že ma nazývajú leopoldovský škrčok ani nehovorím,“ povzdychol si nešťastný Radošovský, ktorému mal po rozhodnutí súdu zaplatiť Reško bolestné za napadnutie.

„Dodnes som nedostal ani cent, ba ani rodine zavraždeného Mareka neuhradil pohrebné. Mladý Paťko sa pritom premáva po Vrbovom na audine a tvári sa ako veľký boss. Zrejme sa chce podobať na Mikuláša Černáka, ktorý mu je vzorom. No a ja, ako jeden z poškodených, som pri tom mnohým ľuďom vo Vrbovom na smiech,“ dodáva na záver znechutene Karol Radošovský, ktorý na niektorých ohováračov podáva trestné oznámenie.
Z tragédie sa nespamätali

Róbert Reška sa na svojom facebooku prezentoval aj takto, so zbraňou v ruke, ktorou chcel zrejme zaujať svoju priateľku. Zdroj: fb Róbert Reška


Hoci od zbytočnej a najmä nezmyselnej smrti Mareka Kalužu uplynulo už päť rokov, jeho najbližší sa s ňou nikdy nezmierili. „Pre to čo synovi spravil je pre neho málo aj doživotie. My sme sa z toho ešte stále nespamätali,“ priznal sa nám Marekov otec Marián, ktorý je rozhorčený aj z toho, čo doma Reškov syn Patrik stvára.

„Od deda, ktorý sa pokúšal žehliť nielen synove vyčíňania, ale teraz aj vnukove, dostal na 18-te narodeniny audinu, ktorú už stihol aj nabúrať a rozbiť. Pri tom, ako na nej jazdí sa tomu vôbec nedivím,“ hovorí ďalej Marián, ktorý ľutuje Radošovského za to, ako sa k nemu prívrženci a kamaráti vraha Reška správajú. Mareka si jeho rodina na 5. výročie smrti pripomenie svätou omšou.


Koronavírus po Bílej a Zagorovej zasiahol aj Simonu Stašovú! Herečka stratila hlas
Rovnako ako Hana Zagorová (74) a Lucie Bílá (54), bola zasiahnutá koronavírusom aj Simona Stašová (65). Obľúbená česká herečka sa momentálne nachádza v povinnej karanténe a navyše stratila hlas, a tak nie je istá ani budúcnosť jej ďalších... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Timotej Dudka

Aj takíto útočníci boli

O tom, akí boli násilníci otec a syn Reškoví vedelo celé mesto.

So zbraňou v ruke sa chválil aj Róbertov syn Patrik Zdroj: fb Patrik R.


Veľavravné sú aj slová tých, ktorí ich poznali. „Robo bol skutočný násilník. V minulosti zaútočil i na Marekovho staršieho brata Martina a jeho kamaráta, pričom jednému zlomil nos a druhému vybil zub. Vo Vrbovom napadol veľa ľudí, a to aj takých, ktorých nepoznal. Pravidelne vyrýval, vyhľadával potýčky a často sa bil. V meste sa o ňom hovorilo, že bral pervitín a týral svoju bývalú ženu,“ prezradil médiám Róbert Riška. „Napádal spolužiakov aj učiteľov, ba za poznámky voči správaniu mladého delikventa, dorezal triednemu učiteľovi gumy na aute. Na Facebooku sa Patrik, ktorého sa deti v škole pre jeho agresivitu báli, pýšil drsnými fotkami, na ktorých ukazoval svoj pravdepodobný vzor, mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka,“ doplnil Patrik predchádzajúce Róbertove slová.


Čo obeti spôsobili:


  • vypichnutie očí

  • rozmliaždenie lebky

  • rozlomenie hrtana

  • odrazenie nosa

  • natrhnutie ucha

  • zakrvácanie lícnych kostí

  • podliatiny



Peking obviňuje Washington z rasovej diskriminácie
11 | 09 | 2020 | Diana Zaťková