V kauze rekordného záchytu drog obvinili dvoch Holanďanov
10 | 09 | 2020 I SITA

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil v kauze rekordného záchytu drog v Nitre dvoch členov medzinárodnej organizovanej skupiny pôsobiacej na území viacerých štátov.


Ako ďalej polícia uviedla na sociálnej sieti, dvojica je obvinená z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. „V súčasnosti sú obaja obvinení Holanďania zadržaní v Holandsku a tamojšie justičné orgány rozhodujú o ich vydaní na trestné stíhanie na Slovensko,” informoval policajný zbor SR.

„Organizovaná skupina vo veľkom rozsahu dodávala a predávala drogy v rôznych štátoch Európskej únie,” napísala polícia s tým, že na Slovensko sa drogy dostali v železných nádržiach.

Výbor začal tento rok konanie voči 339 verejným funkcionárom, tvrdí Raši
Výbor Národnej rady (NR) SR pre nezlučiteľnosť funkcií začal v tomto roku konanie voči 339 verejným funkcionárom. Najviac porušení eviduje výbor za nepodanie, respektíve neskoré podanie majetkového priznania. Čítať ďalej
10 | 09 | 2020 | TASR


„Príslušníci NAKA v súčinnosti s pracovníkmi colného úradu našli a zaistili v kovových nádržiach takmer 500 kusov balíkov s takmer 1,5 tonami bieleho kryštalického materiálu. Ten obsahoval metamfetamín, zodpovedajúci 29 až 116 miliónom bežných dávok drogy. Z jej predaja by organizovaná skupina mohla zarobiť približne 292 miliónov až 1,1 miliardy eur,” informovala polícia.

Policajti pri akcii Pontón v júli tohto roku zadržali podozrivé osoby a vykonali viaceré domové prehliadky a výsluchy. „Spolupracovali sme pri tom s viacerými policajnými zložkami doma aj v zahraničí. Boli sme v kooperácii aj medzinárodnými policajnými inštitúciami a útvarmi ako Europol, DEA a Interpol,” dodala polícia.

V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na 25 rokov, prípadne až na doživotie.