Priatelia: Najväčšie záhady legendárneho seriálu
09 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Celý seriál má 10 sérií a celkom 236 epizód. Počas desiatich rokov a pri takom množstve materiálu sa len ťažko dala ustrážiť kontinuita deja a vlastnosti jednotlivých postáv, píše portál Kinotip2. Teraz si predstavíme najväčšie záhady obľúbeného seriálu Priatelia.



Vek priateľov 

Len málokedy bol spomenutý vek niektorých postáv. Dialo sa tak len v prípade, keď niekto z nich oslavoval narodeniny. To so sebou však nesie hneď niekoľko nejasností.

Hneď v prvej sérii bolo spomenuté, že Joey je tým vôbec najmladším členom slávnej šestice. Napriek tomu však neskôr, keď Rachel oslavovala 30. narodeniny, spomínali ostatní členovia na svoje vlastné tridsatiny. A to aj vrátane Joeyho, ktorý ich však nemohol osláviť skôr ako Rachel, ak je teda skutočne mladší.

Ako si žijú herci zo seriálu Priatelia? Kto dopadol na dno a kto má liek proti starnutiu?
Od vypustenia prvej série legendárneho seriálu Priatelia v roku 1994 ubehlo mnoho rokov, u divákov ale patrí stále k najobľúbenejším komédiám všetkých čias. Herci hlavných postáv si zarobili počas šiestich radov neuveriteľné honoráre a stali sa... Čítať ďalej
05 | 12 | 2019 | Žaneta Hurbanová


Taktiež Rossov vek je veľkou záhadou, pretože aj po niekoľkých sériách neoslavoval žiadne narodeniny. To znamená, že mal 29 rokov viac ako rok alebo dva. Vo štvrtej sérii pred Güntherom (zamestnanec kaviarne Central Perk) zmieňuje, že má narodeniny v decembri, v deviatej sérii však oslavuje narodeniny v októbri.

Rachel naopak Guntherovi tvrdila, že sa narodil v máji, inokedy o ňom však hovorila ako o Vondárovi (január/február).
Rachel Green alebo Greene?

To sa dá predsa pomerne ľahko zistiť - v záverečných titulkoch aj vo všetkých propagačných materiáloch je jej priezvisko Rachel napísané ako „Green“. Pozornejší diváci si možno všimli, že na pozvánke na svadbu Emily a Rossa stálo „Rachel Greene“.

Avšak to sa dá jednoducho vysvetliť ako recesia zo strany Emily, ktorá nemala Rachel v láske. Rovnaké priezvisko sa však objavilo aj v niekoľkých ďalších prípadoch, napríklad u Rachel v práci alebo na krabici z narodeninovej torty pre Emmu (dcéra Rossa a Rachel).

Herci zo sitkomu Priatelia potvrdili prípravu špeciálnej epizódy
Predstavitelia hlavných postáv sitkomu Priatelia potvrdili, že sa viac ako 15 rokov po skončení natáčania sitcomu stretnú pri príprave špeciálnej epizódy. Informovala o tom v sobotu na svojej webovej stránke stanica Sky News. Čítať ďalej
22 | 02 | 2020 | TASR

Ako dlho sa Rachel a Chandler vlastne poznajú?

V prvom dieli, kde Rachel uteká zo svojej svadby, ju Monica predstavuje Chandlerovi. Neskôr sa však dozvedáme, že Chandler sa s Rachel už niekoľkokrát stretol. V čase, keď sa Chandler a Ross priatelili na vysokej, strávili jeden Deň vďakyvzdania u Gellerovcov a to spoločne s Rachel.

V seriáli bolo tiež spomenuté, že Rachel spoločne s Monicou navštívila oboch chlapcov počas štúdia. Ako je teda možné, že sa navzájom nepoznali?
Monikin byt 

Ak porovnáme vzhľad ikonického bytu v jednotlivých sériách, nájdeme pomerne zásadné rozdiely. Napríklad výhľad z kuchynského okna sa podozrivo mení. Najskôr pred ním stojí tehlová stena, ktorá neskôr zmizne a potom sa znovu objaví. Podivne sa mení taktiež číslo bytu, najskôr označeného ako 4, následne 5 a nakoniec 20.

Karl May by závidel. Sto rokov staré fotografie indiánov ich ukazujú pri love či rituáloch
Fotograf Edward Sheriff Curtis miloval výlety do nespútanej severoamerickej prírody, čoho výsledkom sú unikátne fotografie indiánov pri ich každodenných rituáloch, informuje server Aktualne.cz. Čítať ďalej
06 | 09 | 2020 | Timotej Dudka