Prezidentka nenapadne zákon o elektronických komunikáciách, ak ho novelizujú
09 | 09 | 2020 I TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová nenapadne novelu zákona o elektronických komunikáciách na Ústavnom súde SR, ak v krátkom čase príde k novelizácii zákona, ktorá zohľadní nedávne rozhodnutie Ústavného súdu k podobnej právnej úprave. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.


"V uplynulých dňoch už právny tím prezidentky komunikoval s predkladateľmi zákona, aby vznikla novela, ktorá odstráni ústavné nedostatky, pre ktoré prezidentka zákon vetovala," dodal Strižinec. Zámer upraviť zákon v spolupráci s tímom prezidentky tak, aby bol vykonateľný a nebol napadnutý Ústavným súdom, potvrdil koncom augusta aj minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Prezidentka opätovne nepodpísala novelu zákona o elektronických komunikáciách, ktorou sa mení aj zákon o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia. Informovala o tom v stredu. Poslanci Národnej rady SR minulý týždeň prelomili veto hlavy štátu a opätovne legislatívu schválili po tom, ako ju prezidentka vrátila parlamentu. Zákon bude platiť napriek tomu, že prezidentka ho nepodpísala.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR bude môcť podľa novej legislatívy získavať od operátorov telefónne čísla ľudí, ktorí sa nachádzali v "červených" krajinách. Pokuta za nedodržanie izolácie a karantény po návrate na Slovensko z "červenej" krajiny má byť do výšky 5000 eur.

Moniku J. obvinili z marenia spravodlivosti
Bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku J. obvinili z trestného činu marenia spravodlivosti. Informáciu ako prvý priniesol portál TV Joj Noviny.sk. Čítať ďalej
09 | 09 | 2020 | SITA