Moniku J. obvinili z marenia spravodlivosti
09 | 09 | 2020 I SITA

Bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku J. obvinili z trestného činu marenia spravodlivosti. Informáciu ako prvý priniesol portál TV Joj Noviny.sk.


Monika J. od rána vypovedá na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) v Nitre. Podľa spravodajského portálu jej výsluch súvisí s prípadom zadržania jej svata Petra V., trenčianskej advokátky Anny Z. a policajta, ktorých polícia zatkla v utorok 8. septembra. Podľa portálu Noviny.sk NAKA ukončila výsluch Petra V. približne o 14:00.

Zadržanie uvedenej trojice súvisí s vyšetrovaním starého prípadu z prostredia slovenského podsvetia. Podľa svedkov Monika J. pomohla v minulosti získať Petrovi Čongrádymu lukratívny pozemok v Trenčíne za úplatok tri milióny slovenských korún.

Trenčiansky podnikateľ Ondrej Janíček dlhodobo obviňuje bývalú štátnu tajomníčku z toho, že ho ako sudkyňa spolu s mafiánmi pripravila o majetok. Údajne ako sudkyňa odsúdila podnikateľa pre vydieranie a on sa dostal do sporu s mafiu. Monika J. za tvrdenia o úplatkoch pred rokmi na Janíčka podala trestné oznámenia. Podnikateľ dodnes čelí obžalobe za ohováranie. V kauze Fatima, ktorá sa týka baru v centre Trenčína, polícia vypočula aj bývalého policajného funkcionára Róberta Krajmera spolu s manželkou.

Ľubomír Vážny v Sociálnej poisťovni skončil
Sociálna poisťovňa má nového riaditeľa Juraja Káčera, minister Krajniak odvolal Vážneho Čítať ďalej
09 | 09 | 2020 | Ivan Brožík