Kremeľ nevidí najmenšie riziko, že by Nemecko blokovalo Nord Stream 2
09 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Kremeľ v súčasnosti nevidí žiadne riziká, že by Nemecko mohlo blokovať výstavbu plynovodu Nord Stream 2, povedal novinárom hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.


Nie je dôvod zužovať diskusie o našch spoločných témach na Navaľného na Nord Stream 2, tvrdí na druhej strane špičkový nemenovaný nemecký diplomat. „Nie,“ odpovedal na otázku, či Kremeľ vidí riziká blokovania tohto projektu. Informuje portál tass.com.

Keď Peskova požiadali o vyjadrenie k vyhláseniam niekoľkých nemeckých politikov vyzývajúcich na pozastavenie realizácie projektu, poznamenal, že Kremeľ tieto vyhlásenia sleduje. "Teraz vidíme, že pri každom takomto novom vyhlásení sa objavujú aj vyhlásenia, ktoré hovoria o absurdnosti takýchto návrhov," uviedol hovorca ruského prezidenta.

Bývalá rakúska ministerka zahraničia Karin Kneisslová verí, že Nord Stream 2 bude dokončený
Spoločný rusko-nemecký plynovodný projekt Nord Stream 2 sa pravdepodobne dokončí napriek všetkým prekážkam, verí bývalá rakúska ministerka zahraničných vecí Karin Kneisslová, ale USA sa napriek tomu pokúsia zabrániť tomu, aby sa spustil, ďalej... Čítať ďalej
30 | 08 | 2020 | Marek Molnár


Už skôr lídri nemeckej strany Union-90 - Zelení požadovali ukončenie projektu Nord Stream 2. Slobodná demokratická strana FDP navrhla dočasné moratórium na výstavbu, kým sa nevyjasnia všetky otázky. Za pozastavenie projektu hovoril aj kandidát na post predsedu Kresťanskodemokratickej únie Friedrich Merz. Vedúci parlamentného výboru pre ekonomiku a energetiku Klaus Ernst zas vyhlásil, že nepovažuje za potrebné projekt zastaviť.

Nemecký minister zahraničia Heiko Maas už skôr pripomenul, že na výstavbe plynovodu sa podieľa viac ako 100 spoločností z 12 krajín. Kto požaduje zastavenie projektu, „musí si byť vedomý následkov,“ zdôraznil. Maas tiež pripomenul, že by nebol rád, keby Moskva prinútila Berlín zmeniť postoj Nemcov k projektu. Nemecké orgány predtým opakovane tvrdili, že plynovod by sa mal dokončiť.

Merkelová tvrdí, že niekto chcel Navaľného „umlčať“, ale tiež tvrdí, že „otrava“ nebude mať vplyv na Nord Stream 2
Nemecká kancelárka Angela Merkelová v stredu uviedla, že hospitalizovaná osobnosť ruskej opozície Alexej Navaľnyj bola "obeťou trestného činu", pričom vyzvala Moskvu, aby „odpovedala na otázky, na ktoré môže odpovedať iba ruská vláda“, informuje... Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | Marek Molnár