Sociálna poisťovňa vyplatí v septembri posledné pandemické dávky v nezamestnanosti
08 | 09 | 2020 I SITA

Sociálna poisťovňa vyplatí v septembri posledné dávky v nezamestnanosti za predĺžené podporné obdobie. Na konci augusta sa totiž skončilo predĺžené podporné obdobie v nezamestnanosti.


Ako upozorňuje poisťovňa v tlačovej správe, znamená to, že sa končí aj predĺžené vyplácanie dávky v nezamestnanosti. Tzv. pandemickú dávku v nezamestnanosti poberali tí nezamestnaní, ktorým uplynulo šesťmesačné podporné obdobie v čase krízovej situácie a zostali v evidencii nezamestnaných pre sťažené podmienky pri hľadaní zamestnania počas krízového obdobia.

Poisťovňa predlžovala podporné obdobie v nezamestnanosti po rozhodnutí vlády Igora Matoviča štyrikrát. Prvé, druhé, tretie a aj štvrté predĺžené podporné obdobie v nezamestnanosti uplynulo najneskôr 31. augusta tohto roka.

Odborári žiadajú miernejšie zníženie minimálnych pokút za ťažkú ujmu na zdraví následkom pracovného úrazu
Konfederácia odborových zväzov SR žiada ministerstvo práce a sociálnych vecí, aby sa minimálne pokuty pre firmy za pracovné úrazy, ktorými bola spôsobená ťažká ujma na zdraví, znížili miernejšie. V súčasnosti pokuta pre zamestnávateľa dosahuje... Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | SITA


"Ak teda napríklad štvrté predĺženie skončilo 3. augusta 2020, od 4. augusta 2020 do 31. augusta 2020 poistenec už nárok na ďalšie predlžovanie podporného obdobia v nezamestnanosti nemal," uviedol hovorca poisťovne Peter Višváder.

Poistencom, ktorým uplynulo šesťmesačné podporné obdobie 31. augusta tohto roka alebo uplynie až po tomto dátume, sa poberanie dávky v nezamestnanosti predlžovať nebude.