Predseda ŠTS nevylučuje trestnoprávnu dohru pre podozrivých z úniku informácií
08 | 09 | 2020 I TASR

Predseda Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ján Hrubala nevylučuje trestnoprávnu dohru pre tých, ktorí budú podozriví z úniku informácií o hlasovaní senátu ŠTS vo veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. TASR o tom v utorok informoval Hrubala s tým, že únik informácií bude prešetrovať.


Predseda ŠTS upozornil, že podľa predsedníčky senátu Ruženy Sabovej medializované informácie o hlasovaní sudcov o rozsudku, ktorý bol vyhlásený vo štvrtok (3. 9.), sú nepravdivé. "Špekulácie niektorých médií o tom, kto ako hlasoval, výrazne a bez opory v zákone zasahujú do osobného i profesijného života dotknutých sudcov," skonštatoval. Zároveň požiadal médiá, aby sa zdržali ďalšieho šírenia ničím nepodložených tvrdení.

Senát ŠTS v Pezinku vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice Kušnírovej obžalovaných Mariana K. a Alenu Zs. Obžalovaného Tomáša Sz. súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry sa voči rozsudku odvolal. Vec sa tak dostane na Najvyšší súd SR. Sudkyňa v prípade Mariana K. a Aleny Zs. v rozsudku odôvodnila, že nebolo dokázané, že skutok, za ktorý boli obžalovaní, spáchali.

Podľa Harabina je nosenie rúška nezákonné mučenie, dáva trestné oznámenie na Mikasa
Štefan Harabin tvrdí, že človek, ktorý nie je nakazený koronavírusom, nemá právnu povinnosť nosiť rúško a podľa neho nemusí ani zaplatiť prípadnú pokutu. Je presvedčený, že ide o sadizmus opečiatkovaný hlavným hygienikom. Jeho príspevok za necelý... Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | Natália Sollárová