Podľa Harabina je nosenie rúška nezákonné mučenie, dáva trestné oznámenie na Mikasa
08 | 09 | 2020 I Natália Sollárová

Štefan Harabin tvrdí, že človek, ktorý nie je nakazený koronavírusom, nemá právnu povinnosť nosiť rúško a podľa neho nemusí ani zaplatiť prípadnú pokutu. Je presvedčený, že ide o sadizmus opečiatkovaný hlavným hygienikom. Jeho príspevok za necelý deň zdieľalo viac ako 5-tisíc ľudí.


Harabin na svojom facebookovom profile v pondelok podvečer zverejnil video, podľa ktorého osoba nenakazená koronavírusom nemá poivnosť nosiť rúško. Líder strany Vlasť v príspevku uvádza, že opatrenia úradu verejného zdravotníctva z 24. marca a 22. mája podpisované Jánom Mikasom sú právne nulitné. A keďže táto nezákonnosť podľa neho ďalej pokračuje, napriek tomu, že ešte v júni k tomu poskytol právnu analýzu, rozhodol sa pridať právny rozbor opatrení aj z 3. júla a 28. augusta.

„Človek, ktorý nemá COVID-19 jednoducho nemá právnu povinnosť nosiť rúško. Pokiaľ dostane pokutu, nemusí ju zaplatiť. Stačí, že podá opravný prostriedok proti uloženej pokute,“ tvrdí Harabin. A ďalej radí, že ak odvolací orgán potvrdí pokutu, musí vydať aj písomné rozhodnutie a doručiť ho. Potom vraj treba do 2 mesiacov podať správnu žalobu na príslušný krajský súd prostredníctvom advokáta.

Krajniak sa míľovými krokmi blíži k nálepke sociálneho netvora, tvrdí Erik Tomáš
Minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina) sa míľovými krokmi blíži k nálepke sociálneho netvora. Na utorkovej tlačovej besede to uviedol nezaradený poslanec NR SR Erik Tomáš zo vznikajúceho subjektu Hlas - sociálna... Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | SITA


„Garantujem vám, nie na sto, ale na milión percent, že súd ju zruší, lebo bude musieť konštatovať právnu nulitu Mikasových opatrení,“ hovorí Harabin. Súd by mal taktiež rozhodnúť o tom, že autor uloženej pokuty je povinný uhradiť všetky náklady spojené so súdnym konaním. Harabin k videu pripojil aj spomínaný právny rozbor.

Harabin ako právnik a bývalý sudca hlavnému hygienikovi vo videu zároveň pripomína, že „Slovenská republika je právne viazaná povinnosťou dodržiavať európsky Dohovor o ochrane základných ľudských práv a slobôd, ktorý v článku 3 zakazuje mučenie. Nikoho nemožno mučiť alebo podrobovať neľudskému alebo ponižujúcemu zaobchádzaniu alebo trestu.“

NAKA zasahuje v jadrovej elektrárni Mochovce aj v Bratislave
Národná kriminálna agentúra (NAKA) momentálne zasahuje na viacerých miestach v areáli jadrovej elektrárne Mochovce a zároveň v Bratislave. Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | SITA


Vyžadovať nosenie rúšok od učiteľov, ktorých práca spočíva v 8-hodinovej verbálnej činnosti, od detí a mládeže, od ľudí chorých na dýchacie cesty alebo s kožnými problémami a brániť im vo vstupe do ochodov, lekární, škôl či dopravných prostriedkov je podľa Harabina „bez najmenších pochybností zjavným mučením“.

Harabin je presvedčený, že znalci z odboru zdravotníctva ľahko preukážu, čo spôsobí 8-hodinové obmedzovanie prísunu kyslíka počas aktívnej činnosti. „Ide o sadizmus opečiatkovaný hlavným hygienikom. Podávam preto trestné oznámenie na Mikasa, lebo vydaním nulitných nezákonných opatrení, ktoré sú vynucované pokutou, zneužil právomoc verejného činiteľa, ubližuje ľuďom na zdraví a poškodzuje cudzie práva,“ dodáva v závere svojho vystúpenia.

Bukovský vyzýva nosiť na rúšku symbol odporu
Vláda Igora Matoviča nesplnila verejnú výzvu, ktorú jej adresoval známy slovenský doktor Igor Bukovský. Rozhodol sa preto urobiť rázny krok. Odteraz bude na rúšku nosiť symbol – čierny krížik, ktorým chce vyjadriť nesúhlas s politikou vlády ohľadom... Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič