Medializované informácie o hlasovaní senátu pri rozsudku v kauze vraždy Kuciaka sú podľa Hrubalu nepravdivé
08 | 09 | 2020 I SITA

Predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ružena Sabová oznámila, že medializované informácie o hlasovaní sudcov pri rozsudku v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sú nepravdivé.


Uviedol to predseda ŠTS Ján Hrubala. Médiá po rozsudku informovali o tom, že členovia senátu Ivan Matel a Rastislav Stieranka vo veci neviny Mariana K. a Aleny Zs. prehlasovali predsedníčku. O stanovisku predsedu súdu informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Ako dodal Hrubala, Sabová ho zároveň požiadala, aby zamedzil šíreniu nepravdivých správ zo súdneho spisu. „Zdôrazňujem, že výsledky hlasovania o rozsudku v trestných veciach sú zo zákona tajné. Špekulácie niektorých médií o tom, kto ako hlasoval, výrazne a bez opory v zákone zasahujú do osobného i profesijného života dotknutých sudcov. Žiadam preto médiá, aby sa zdržali ďalšieho šírenia ničím nepodložených tvrdení,“ uzavrel predseda ŠTS.

Ak Slovensko vyčerpá v oblasti vedy tento rok 60 miliónov eur, nebude podľa Paulisa vracať eurodotácie
Ak Slovensko vyčerpá v oblasti vedy a výskumu tento rok 60 miliónov eur, vrátenie nevyčerpaných eurodotácií krajine nebude hroziť. Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ľudovít... Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | SITA