Letecká spoločnosť easyJet redukuje kapacitu pre slabšiu dôveru pasažierov
08 | 09 | 2020 I SITA

Britská nízkonákladová letecká spoločnosť easyJet upozornila, že v nadchádzajúcich mesiacoch bude prevádzkovať menej letov, ako dúfala, vzhľadom na viacero tlakov vyplývajúcich zo šírenia koronavírusu.


"V reakcii na zredukovaný dopyt po cestovaní ... easyJet teraz očakáva, že vo štvrtom kvartáli 2020 bude využívať trochu menej ako plánovaných 40 percent svojej kapacity," uviedla firma. Informuje o tom portál news.sky.com.

Dôvera pasažierov bola podľa spoločnosti easyJet jasne poškodená. Firma svoje vyhlásenie zverejnila niekoľko hodín po tom, ako britská vláda rozhodla, že ľudia, ktorí sa vrátia zo siedmich gréckych ostrovov, musia ísť do karantény.

Britský minister dopravy Grant Shapps potvrdil, že sa mení doterajší prístup, keď karanténa platila pri návrate z celej krajiny. Dodal, že k jednotlivým ostrovom bude rozdielny prístup. Odvetvie dopravy však vládu vyzvalo na ďalšie kroky a napríklad letisko Heathrow presadzuje režim testovania pasažierov.

Takýmto postupom by sa podľa letiska mohlo terajšie 14-dňové obdobie karantény skrátiť na polovicu.

Bukovský vyzýva nosiť na rúšku symbol odporu
Vláda Igora Matoviča nesplnila verejnú výzvu, ktorú jej adresoval známy slovenský doktor Igor Bukovský. Rozhodol sa preto urobiť rázny krok. Odteraz bude na rúšku nosiť symbol – čierny krížik, ktorým chce vyjadriť nesúhlas s politikou vlády ohľadom... Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič