Homosexualita je pôvodcom koronavírusu, tvrdil kňaz, ktorý sa potom nakazil koronavírusom
08 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

O vysokú cirkevnú autoritu sa teraz stará štáb lekárov a sestier v nemocnici.


Filaret, patriarcha Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi, sa nakazil koronavírusom a bol hospitalizovaný na Ukrajine, píše kyivpost.com a správu prevzal aj portál nepszava.hu.

Stav 91-ročného vodcu Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi je stabilizovaný. V marci Filaret v jednom z ukrajinských verejnoprávnych médií vyhlásil, že "koronavírus je Boží trest za hriechy ľudstva". V ďalších slovách bol konkrétnejší, spresnill, že to v prvom rade znamená manželstvá osôb rovnakého pohlavia. Jeho vyhlásenie vyvolalo na Ukrajine prudkú búrku a skupina LGBT v Kyjeve žalovala arcibiskupa s argumentom, že takéto vyhlásenia sú neprípustné a môžu viesť k násiliu, najmä počas epidémie.

Na Ukrajine je už zaregistrovaných viac ako 138 000 prípadov koronavírusu. Počet infikovaných ľudí sa za posledných 24 hodín zvýšil o 2 174. Ukrajina je v súčasnosti 24. najviac infikovanou oblasťou zo 188 krajín, kde sa objavil koronavírus.

Paradoxne, patriarcha Filaret sa zaradil medzi nakazených a tak jeho teória o homosexuálnom pôvode choroby dostala zjavne trhliny.

Ukrajina zaradila Slovensko do zoznamu nebezpečných krajín
Ukrajina zaraďuje do červenej zóny krajiny, kde je počet aktívnych prípadov COVID-19 väčší, než 40 osôb na 100-tisíc obyvateľov. Čítať ďalej
05 | 08 | 2020 | SITA