DenníkN šíril nepravdu. Sudcovia hlasovali inak, tvrdí Sabová
08 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Sudkyňa Sabová oznámila, že informácie o hlasovaní sudcov v prípade vraždy Kuciaka sú nepravdivé.


Predseda ŠTS Pezinok Ján Hrubala podľa portálu aktuality.sk tvrdí, že mu sudkyňa Ružena Sabová vysvetlila, ako hlasovali členovia jej senátu v prípade verdiktu k vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej:

„Predsedníčka senátu JUDr. Ružena Sabová mi dňa 07.09.2020 oznámila, že „medializované informácie o hlasovaní sudcov o rozsudku, ktorý bol vyhlásený dňa 03.09.2020, sú nepravdivé“. Zároveň ma požiadala, aby som „zamedzil šíreniu nepravdivých správ zo súdneho spisu“. Zdôrazňujem, že výsledky hlasovania o rozsudku v trestných veciach sú zo zákona tajné. Špekulácie niektorých médií o tom, kto ako hlasoval, výrazne a bez opory v zákone zasahujú do osobného i profesijného života dotknutých sudcov. Žiadam preto médiá, aby sa zdržali ďalšieho šírenia ničím nepodložených tvrdení.“ Aktuality.sk o tom informovala hovorkyňa Katarína Kudjaková.

V médiách sa objavila informácia, že dvaja členovia senátu Ivan Matel a Rastislav Stieranka prehlasovali predsedníčku senátu Ruženu Sabovú.

Médiá opäť kryjú babrákov a rýchlo hľadajú vinníkov Kočnerovej slobody
Nádherná ukážka manipulácie mainstreamových médií sa ukazuje práve na prípade Kočnera a jeho oslobodzujúceho rozsudku. Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | Aneta Leitmanová