Strašidelný pohľad pre pasažierov. Motor lietadla sa vznietil počas letu
07 | 09 | 2020 I Mário Martinka

Let spoločnosti Atlas Air bol nútený núdzovo pristáť po tom, čo lietadlo začalo horieť vo vzduchu nad Honolulu.


K život ohrozujúcemu incidentu, došlo v sobotu po tom, čo vojenský Boeing 767 odštartoval z leteckej základne Hickman v Honolulu na Havaji smerom na Guam, píše dailymail.co.uk.

Zábery z mobilného telefónu zachytené pasažierom vo vnútri lietadla ukazujú čierno-čiernu kabínu, ktorú sporadicky osvetľuje zúrivé peklo na krídle.



Plamene sa objavujú tesne za oknom práve v čase, keď lietadlo zvierajú turbolencie.

Druhé video, ktoré nasnímal obyvateľ Honolulu, ukazuje lietadlo Atlas Air, ktoré letí nad medzinárodným letiskom Daniel K. Inouye. „Panebože,“ hovorí jeden z pozorovateľov, „zrúti sa to? Videl si ten oheň, ktorý z neho vyšiel?“ Pilot vyhlásil núdzové pristátie len pár minút po štarte a našťastie sa nikto z 212 cestujúcich na palube nezranil.



Miestni obyvatelia hlásili, že začuli hlasný výbuch, a uviedli, že okolo 21:00 videli na oblohe svetelné záblesky, ktoré mohli byť ohňom. „Bolo to celko hlasné. Som si istý, že som počul, ako o tom hovoria moji susedia,“ povedal Kevin Tynan z Makiki. „Počujete veľa ľudí, chvíľu to tam bolo dosť napäté,“ dodal.

Úradníci z leteckej dopravy neskôr potvrdili, že lietadlo malo mechanické problémy s jedným z jeho motorov. „Bolo to vlastne strašidelné sledovať, pretože sa bojíte toho, či lietadlo vybuchne. Bude padať? “ pýtal sa Rick Bartalini z Kakaako. „Bol som nervózny keď som to prvýkrát uvidel, bolo to dosť blízko. Bolo to strašné,“ dodal Tynan.

Po incidente spoločnosť Atlas Air vydala vyhlásenie, v ktorom oznamuje inšpekciu príčiny požiaru. „Let Atlas Air bezpečne pristál na medzinárodnom letisku Daniel K. Inouye v Honolulu po mechanickom probléme s jedným motorom. V spoločnosti Atlas je bezpečnosť vždy našou najvyššou prioritou a vykonáme dôkladnú kontrolu s cieľom zistiť príčinu.“ napísal Atlas Air. Incident naďalej zostáva predmetom vyšetrovania.

Všetko, čo zverejníte online, posudzujú „algoritmy nenávistných prejavov“
Zdroj blízky spoločnosti Google a ďalším technologickým gigantom uviedol, že kniha, ktorá odhaľuje štvorročné sprisahanie spoločností Big Tech s cieľom podkopať Trumpovo hnutie a ovplyvniť voľby, „otriasa základmi Silicon... Čítať ďalej
07 | 09 | 2020 | Mário Martinka