“Nemienim tlačiť na nič” - predseda vlády Igor Matovič v Na telo
06 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Týmto vyjadrením začal svoje odpovede predseda vlády moderátorovi relácie Na telo v televízii Markíza v súvislosti s ďalším vývojom súdneho procesu s Marianom Kočnerom.


Igor Matovič k téme voľba generálneho prokurátora povedal, že chce, “aby nám ľudia videli na prsty a dôverovali nám bez toho, či nás volili, alebo nie”. Na konkrétnu otázku o Danielovi Lipšicovi reagoval:  "Nechcel by som hrať hru opozičných poslancov a niektorých médií o tom, že šijeme zákon, ktorý dostane Daniela Lipšica na generálnu prokuratúru.” Zároveň pripomenul, že nechce diskvalifikovať žiadneho občana, ktorý splní podmienky zákona.

“Našim cieľom je zabezpečiť spravodlivosť pre každého rovnako”, dodal Igor Matovič. Na ďalšie hypotetické otázky k tejto téme (podľa neho) neodpovedal. V bloku otázok k právnikovi Miškovičovi predseda vlády okrem iného povedal, že s ním “strávil asi tri minúty v živote” a Erike Jurinovej v Žilinskej župe pomohol zachrániť nemalé hodnoty. “Ak tam však budú nejaké machinácie, pôjde z hrušky dolu”, dodal nekompromisne Igor Matovič.

K preferenciám OĽaNO podľa posledného prieskumu Focusu najskôr premiér dodal, že “v posledných týždňoch ho zaujíma iba zdravie ľudí”. Jediné číslo, ktoré ho zaujíma je to, ktoré vyjadruje stupeň kvality ochrany životov. V prieskume OĽaNO záskalo 18, 4 percenta - “myslím si, že plus mínus sa to dalo očakávať”, komentoval po dodatočných otázkach Igor Matovič.

Matovič zverejňuje na sociálnej sieti zrejme dôležité celospoločenské puzzle
Už nie je iba jeden. Záhadné statusy Igora Matoviča na sociálnej sieti pribúdajú. Čítať ďalej
31 | 08 | 2020 | Ivan Brožík


V časti diskusie, ktorá sa týkala výsledkov SaS (podrástla o štyri percentá) Igor Matovič povedal, že “pre neho je dôležité dokázať to, čo koalícia ľuďom sľúbila a nie preferencie jej jednotlivých členov". Aj Veronike Remišovej drží predseda vlády palce.

Pripomenul, že tu zažívame najväčšiu medicínsku krízu v povojnovom období a že to je dôležitejšie, ako akékoľvek iné témy. Reč sa potom zvrtla na návrhy zákonov o interupciách. “Je mi ľúto, že keď sa niektorí ľudia dostanú do parlamentu, myslia si, že lusknutím prsta dokážu zmeniť svet. Igor Matovič povedal, že si myslí, že ak sa podobné návrhy budú predkladať “každý mesiac”, iba ublížia samotnej téme. “Ubližuje to a ubližuje to aj liberálom v našom klube”. Dodal Igor Matovič.

Matovič smerom k Čaputovej: "Sme parlamentná demokracia a nie prezidentský štát"
Premiér Igor Matovič prvý raz po prázdninách odpovedal verejnosti prostredníctvom Sobotných dialógov RTVS. Čítať ďalej
05 | 09 | 2020 | Ivan Brožík